Bėdos dėl nešvankaus gatvės užrašo

Dvejus metus Kupiškio gyventoją ir jo svečius linksminęs užrašas ant sodo namelio papiktino praeivius. Jie kreipėsi į policiją ir lente-lė „Poch... Nach... gatvė” tapo įkalčiu ikiteisminiame tyrime. Apie tai rašo „Lietuvos rytas“.

Šio vasarnamio savininkui gresia bauda už chuliganišką gatvės pavadinimą.
Šio vasarnamio savininkui gresia bauda už chuliganišką gatvės pavadinimą.
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

2013-09-04 07:53, atnaujinta 2018-03-01 14:09

Policijos pareigūnai net kelis kartus važiavo į „Pyragių” sodininkų bendriją, kol jiems pavyko pabendrauti su užkliuvusiu užrašu pažymėto namelio šeimininku 49 metų Alfredu B.

Statybininku dirbantis kupiškėnas šeimininkauja prie pat ežero esančiame sodo sklype.

Vyras neslėpė nuostabos, kad ant jo vasarnamio ilgai kabojusi lentelė su, jo nuomone, juokingu gatvės pavadinimu tik dabar sulaukė tokio jam nesuprantamo dėmesio.

Alfredas B. tikino nežinąs, kas pritvirtino šį užrašą: „2011 metų vasarą su visa šeima – žmona ir dviem sūnumis atostogavau Jūrmaloje. Grįžęs namo sode prie vasarnamio radau pritvirtintą lentelę.

Nenuėmiau, nes man buvo juokinga. Atvažiavusiems svečiams sakydavau: „Pasižiūrėkit, kokia mano gatvė.”

Anot kupiškėno, jo sode lankydavęsi svečiai irgi linksmai nusijuokdavo išvydę tokį užrašą.

„Su kaimynais gerai sugyvenu, netoli manęs sodus turi net keturi savivaldybėje dirbantys žmonės, bet niekam nekilo minties piktintis. Neabejoju, kad paskundė koks nors atvykėlis, kuriam nebuvo leista per mano sklypą eiti prie ežero”, – „Lietuvos rytui” sakė Alfredas B.

Gatvę, kurioje stovi šis sodo namelis, nuspręsta pavadinti Indubo. Tačiau kol kas dėl lėšų stokos joks užrašas taip ir neatsirado.

Indubu vadinasi ežeras, šalia kurio yra Alfredo B. sodo sklypas. Ežeras gilus, jį mėgsta žvejai mėgėjai.

„Pastačiau tiltelį, sutvarkiau teritoriją. Per mano sodo sklypą žmonės eina prie ežero.

Bet kai pradėjo visokie atvažiavėliai šiukšlinti, uždraudžiau jiems vaikštinėti. Pakabinau spyną, o atvažiavęs į sodą paleidžiu ir rotveilerį. Matyt, tai kam nors labai nepatiko”, – kalbėjo Alfredas B.

Į policiją iškviestas vyras nustebo sužinojęs, kad jam už necenzūriniais žodžiais parašytą gatvės pavadinimą gresia iki 700 litų bauda.

Kupiškio rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Alfredui B. pritaikyta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Vėliau tyrimas gali būti perkvalifikuotas į smulkųjį chuliganizmą. Abiem atvejais kupiškėnui gresia bauda, areštas arba viešieji darbai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.