E.Vareikis dingo kaip į vandenį: politiko ieško policija

Praėjusį savaitgalį į katalikų renginį vykęs Egidijus Vareikis į Lietuvą negrįžta iki šiol. Dėl dingusio Seimo nario sunerimusi jo šeima pagalbos kreipėsi į policiją. Anot Seimo kanclerio, politiko buvimo vietą bandyta nustatyti pagal jo mobilųjį telefoną, tačiau nesėkmingai – E.Vareikio telefonas nuo pirmadienio vakaro išjungtas, praneša "Lietuvos ryto" televizija.

Praėjusį savaitgalį į katalikų renginį vykęs Egidijus Vareikis į Lietuvą negrįžta iki šiol.<br>D.Umbraso nuotr.
Praėjusį savaitgalį į katalikų renginį vykęs Egidijus Vareikis į Lietuvą negrįžta iki šiol.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušrinė Ionovienė

Sep 4, 2013, 7:23 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 1:38 PM

Politiko kolegoms nerimą kelia tai, kad paskutinių pokalbių metu, E.Vareikis buvo labai nusiminęs. Jis guodėsi, kad nuo jo visi nusigręžė, kad jis niekam nereikalingas, todėl jis nemato prasmės sugrįžti.

Po beveik parą trukusių konservatoriaus nuotykių Vilniaus oro uoste įtakingi konservatoriai pareiškė, kad nenori jo matyti parlamente ir pasiūlė politikui pačiam atsisakyti Seimo nario mandato.

Kreipėsi į ambasadą

Tačiau, kai E.Vareikis dingo kaip į vandenį, kolegos sunerimo ir ėmė jo ieškoti. Anot Seimo nario Jurgio Razmos, į policiją kreipėsi ir E.Vareikio šeima, tačiau paieškos kol kas bevaisės.

„Šiuo metu negalime nieko pasakyti, kur yra mūsų kolega. Tik apytikriai galime numanyti, kad jis iš Romos nuskrido iki Kopenhagos, o ten telefonas jau buvo išjungtas. Matėme sudėtingą būseną dar prieš jam išskrendant, todėl kai po to telefoninis ryšys nutrūko, natūralu, kad susirūpinimas kyla ir pagal galimybes stengiamės susisiekti“ – sakė J.Razma.

Dėl E.Vareikio dingimo, anot J.Razmos, kreiptasi ir į Lietuvos ambasadą Danijoje.

Vienas iš paskutinių gyvai su politiku bendravo jo kolega Rimantas Dagys. Jis kartu su E.Vareikiu bei kitais politikais dalyvavo katalikiškame renginyje Romoje.

„Sekmadienį po priėmimo pas popiežių išsiskyrėme, jis turėjo grįžti į ankstesnę vilą, o mes likome Romoje. Taip keliai ir išsiskyrė. Jis į Lietuvą planavo važiuoti pirmadienį“ – pasakojo R.Dagys.

Atrodė išsigandęs

Lietuvoje E.Vareikį žadėjo pasitikti pats problemų su alkoholiu turėjęs parlamentaras Rokas Žilinskas, tačiau pirmadienį oro uoste jo taip ir nesulaukė.

R.Žilinskas pasakojo, kad per paskutinį pokalbį telefonu E.Vareikis jam pasirodė labai išsigandęs ir sutrikęs. Politikas guodėsi, kad nuo jo visi nusigręžė, kad jis niekam nereikalingas, todėl jis nematantis prasmės sugrįžti.

„Aš vis tiek jį ginsiu, nes gyvenimas slysta iš po kojų. Jis jaučiasi blogai, mano kolegiškas noras jam padėti, nes jis yra duobėje“, – kolegą palaikė R.Žilinskas.

Kalbėjosi su dukra

Po pokalbio su R.Žilinsku, E.Vareikis dar bendravo su šeima, o paskui ryšys su juo nutrūko.

Seimo kancleris Jonas Milerius teigė, kad paskutinį kartą E.Vareikis kalbėjosi su savo dukra. Jai tėvas iš Kopenhagos paskambino rugsėjo antros dienos vakarą, 20 val. 33 minutės.

„Keletą kartų tą dieną jis kalbėjo su žmona. Daugiau jokių skambučių nebuvo“, – sakė J.Milerius.

E.Vareikio telefonas nuo pirmadienio vakaro išjungtas. Jeigu politikas nors trumpam jį įjungtų, anot Seimo kanclerio J.Milerio, būtų galima nustatyti, kur politikas yra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.