Generalinis prokuroras patvirtino apie V.Romanovo paiešką

Generalinė prokuratūra vykdo

V.Romanovo paieška - vykdoma.<br>P.Mantauto nuotr.
V.Romanovo paieška - vykdoma.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 4, 2013, 2:33 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 1:49 PM

„Vykdoma paieška“, - trečiadienį Seime klausiamas, ar yra naujienų dėl V.Romanovo paieškos, atsakė jis.

Vyriausiasis šalies prokuroras taip pat nekomentavo galimos V.Romanovo buvimo vietos, bet patvirtino informaciją apie jo apribotas teises į savo namą.

„Daugiau duomenų atskleisti negaliu, tik galiu pasakyti, kad areštuotas ir galimai prarastas turtas. Į minėtą pastatą yra apribotos nuosavybės teisės, šis klausimas dar bus sprendžiamas“, - kalbėjo D.Valys.

Ūkio banko savininko vietos nežino ir policija. Generalinis policijos komisaras Saulius Skvernelis šį klausimą adresavo Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybai.

„Mes Ūkio banko ikiteisminio tyrimo byloje nedalyvaujame“, - sakė generalinis policijos komisaras.

Rugpjūčio pradžioje prokurorai paskelbė tarptautinę V.Romanovo paiešką.

V.Romanovas iš Lietuvos dingo gegužės pradžioje. Verslininkas tikino, kad Maskvoje lankosi verslo reikalais, ten sušlubavo jo sveikata, todėl nusprendė pasigydyti Rusijos sostinėje.

Vėliau prokurorai ir FNTT tyrėjai gavo pažymą iš Rusijos medikų, kad buvusį Ūkio banko savininką ištiko insultas. Pareigūnai jį siekia apklausti Ūkio banko žlugimo byloje dėl galimo 50 mln. litų iššvaistymo. Jam grįžus ruoštasi pateikti įtarimus.

Paskelbus tarptautinę asmens paiešką Rusijos pareigūnai turėtų nustatyti V.Romanovo buvimo vietą ir informuoti apie tai Lietuvos teisėsaugos pareigūnus. Pastarieji turi gauti teismo leidimą verslininką suimti.

Jeigu rusai sulaikys V.Romanovą, reikės per mėnesį parengti ekstradicijos prašymą. Jį nusiuntus Rusija sprendžia, ar tai nėra politinis susidorojimas ir ar nėra kitų kliūčių išduoti verslininką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.