S.Tamkevičius ragina nepataikauti abejotinoms europietiškoms vertybėms

Kauno arkivyskupas, Lietuvos

S.Tamkevičius ragina nepataikauti abejotinoms moralinėms nuostatoms Europoje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
S.Tamkevičius ragina nepataikauti abejotinoms moralinėms nuostatoms Europoje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 4, 2013, 2:55 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 1:49 PM

„Jei kada nors mums kils pagunda pataikauti labai abejotinoms moralinėms nuostatoms Europoje, gera būtų prisiminti, į ką kvietė Jonas Paulius II – įnešti indėlį į dvasinį Europos atsinaujinimą“, - Seime trečiadienį surengtoje konferencijoje kalbėjo S.Tamkevičius.

Konferencijoje „Minint Popiežiaus Jono Pauliaus II apsilankymo Lietuvoje dvidešimtmetį“ S.Tamkevičius sakė, kad nepriklausomybės pradžioje šventojo tėvo apsilankymas Lietuvai buvo labai svarbus.

„Buvo sunkus atgimimo metas. Baltijos kelio entuziazmas jau buvo atlėgęs, nes žmonės susidūrė su nelengva realybe: buvusieji ekonominiai ryšiai nutrūko, o naujų nebuvo. Trūko elementariausių dalykų: benzino ir žaliavų pramonei. Popiežiaus apsilankymas, jo padrąsinantis žodis tuo sunkiu metu buvo labai reikalingas“, - teigė jis.

Konferencijoje dalyvavęs šventojo tėvo biografas George Weigelis savo ruožtu atkreipė dėmesį į 2003 metais popiežiaus Jono Pauliaus II išdėstytas mintis, kuriomis jis esą labai įžvalgiai numatė ateitį, įvardijęs iššūkius, kylančius šiandien.

„Pirmas ir pats pagrindinis iššūkis yra pati žmogaus idėja. Kaip Jonas Paulius II suprato tiek iš savo filosofinių studijų, tiek ir krikščioniško tikėjimo, tiek iš savo patirties, iššūkis kyla, kai žmogiškumo matu imama laikyti ne orumą, o naudingumą“, - kalbėjo G.Weigelis.

Popiežius Jonas Paulius II Lietuvoje viešėjo 1993 metų rugsėjo 4–8 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.