Vilniuje bus paminklas J.Lennonui

Aktyvių vilniečių Sauliaus Paukščio ir Sauliaus Pilinkaus iniciatyva Vilniuje, Mindaugo gatvės skvere ketinama pastatyti paminklą legendinės muzikos grupės „The Beatles“ lyderiui Johnui Lennonui.

Toks paminklas J.Lenonui yra pastatytas Kubos sostinėje Havanoje.<br>123rf nuotr.
Toks paminklas J.Lenonui yra pastatytas Kubos sostinėje Havanoje.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Sep 4, 2013, 6:30 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 1:41 PM

Sumanytojų teigimu, paminklas bitlui Nr.1 Lietuvą padarys atviresnę pasaulio moderniąjai kultūrai, bus pagerbtas didis meninkas. Vienas paminklo J.Lenonui sumanytojų, S.Paukštys trečiadienį dar nenorėjo atskleisti, koks skulptorius ėmėsi šio darbo.

„Tegul išlieka maža intriga. Viskas bus pasakyta penktadienį, spaudos konferencijos metu“, - pažadėjo S.Paukštys.

Paminklas „The Beatles“ lyderiui, gitaristui ir vokalistui statyti numatytas prie viešbučio „Comfort Vilnius“ (Mindaugo g.27) esančiame skvere. Savivaldybės leidimas statyti paminklą jau gautas.

J.Lennono skulptūra, kaip sakė S.Paukštys, nebus panaši į statulą, kuri praėjusiais metais buvo supilta iš smėlio Lukiškių aikštėje.

Bitlas rankose neturės gitaros, bus atpažįstamas tik jo veidas modernistinės erdvinės kompozicijos fone.

Paklaustas, kodėl jam kilo mintis statyti paminklą būtent J.Lenonui, idėjos autorus atsakė: „Jis buvo didis menininkas, pasaulį pakeitusios roko ir pop kultūros pradininkų. Lietuvai jis irgi svarbus, „bitlų“ muzika okupacijos laikais simbolizavo laisvę“.

J.Lennonas bus jau antras roko klasikas, kurio skulptūra stovės Vilniuje. S.Paukštys buvo ir Franko Zappos įamžinimo Vilniuje sumanytojas. F.Zappos skulpūra Lietuvos sostinėje pastatyta 1996 m., o 2010 skulptūros kopija padovanota dainininko giminaičiams iš Baltimorės (JAV).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.