Vyriausybė pritarė diplomatinių santykių užmezgimui su Kuba, Sudanu, Kongu ir dar 7 valstybėmis

Vyriausybė posėdyje trečiadienį

Lietuva yra vienintelė Europos Sąjungos šalis, dar neužmezgusi santykių su šia valstybe.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Lietuva yra vienintelė Europos Sąjungos šalis, dar neužmezgusi santykių su šia valstybe.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 4, 2013, 3:37 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 1:46 PM

Ministrų kabinetas pritarė santykių užmezgimui su Afrikos žemyne esančiais Sudanu, Kongo Demokratine Respublika, Svazilandu, Somaliu, Pusiaujo Gvinėja ir Togu, taip pat netoli Afrikos krantų salose Indijos vandenyne įsikūrusia Komorų Sąjunga, salose Ramiajame vandenyne įsikūrusia Vanuatu Respublika bei Karibų jūroje esančiomis Kuba ir Grenada.

Užsienio reikalų ministerijos parengtuose dokumentuose dėl santykių užmezgimo pažymima, kad Lietuvai juos svarbu užmegzti kaip Europos Sąjungos (ES) Tarybai pirmininkaujančiai šaliai, be to, akcentuojama, kad Lietuvai svarbu plėsti bendradarbiavimą su Jungtinių Tautų Organizacijos šalimis - siekiant didesnio palaikymo Lietuvos atstovams kandidatuojant į JT tarpvyriausybines struktūras.

Santykių su Afrikos šalimis plėtimas motyvuojamas ir besiplečiančia Lietuvos turizmo geografija, siekiu sudaryti palankesnes sąlygas Lietuvos verslui ir nevyriausybinėms organizacijoms, taip pat siekiu nelaimės atveju suteikti pagalbą Lietuvos piliečiams.

Diplomatinių santykių su Kuba užmezgimas, be kita ko, argumentuojamas tuo, kad Lietuva yra vienintelė Europos Sąjungos šalis, dar neužmezgusi santykių su šia valstybe.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.