Vilnietei Smiltei - išskirtinis Amerikos politiko J.Kerry dėmesys

Istorinis Johno Kerry vizitas Vilniuje ilgam įsimins ir trejų metukų vilnietei Smiltei. Į Lietuvą atvykęs Amerikos valstybės sekretorius ne tik aptarė svarbius klausimus dėl atsako Sirijai, bet ir bendravo su mažaisiais vilniečiais. Nors diplomatas nespėjo apžiūrėti miestą, tačiau, galbūt, turėjo galimybę paragauti lietuviškų patiekalų.

Išskirtinio J.Kerry dėmesio sulaukė šviesiaplaukė mergytė Smiltė.<br>AP nuotr.
Išskirtinio J.Kerry dėmesio sulaukė šviesiaplaukė mergytė Smiltė.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

2013-09-07 18:41, atnaujinta 2018-03-01 12:29

Išskirtinio dėmesio sulaukė šviesiaplaukė mergytė Smiltė. Trimetė kartu su mama Sigita ir savo šešiamečiu broliu Kristijonu galėjo pasišnekėti su vienu įtakingiausių pasaulio politikų. Tiesa, J.Kerry lydinčios komandos užfiksuotame kadre mažoji Smiltė atrodo išsigandusi vieno iš Amerikos lyderio.

J.Kerry bendravo ir su kitais vaikais, kurie šeštadienį susirinko Amerikos ambasadoje Vilniuje. Mažiesiems klausytojams jis atskleidė, kad politikos gyvenimas vaikui gali būti labai smagus.

Per savo keliones J.Kerry visuomet užsuka į tose šalyse esančias Amerikos ambasadas. Jis susitinka ne tik su ambasados darbuotojais, bet visuomet pasikalba ir su jų šeimos nariais.

„J.Kerry vaikams papasakojo apie savo patirtį. Jis pats augo diplomatų šeimoje ir turėjo labai daug keliauti, keisti mokyklas ir gyvenimo vietas. Jis vaikams papasakojo kaip sekėsi susirasti naujų draugų ir prisitaikyti“, – portalui lrytas.lt pasakojo Amerikos ambasados Lietuvoje atstovė Nina Murray.

Amerikiečiui Lietuva patiko

„Gaila, tačiau J.Kerry neturėjo laiko apžiūrėti Vilniaus miesto. Tačiau jam tikrai labai patiko nuostabus oras Lietuvoje ir priėmimas. Nesu tikra ar J.Kerry ragavo lietuviškų patiekalų, nes jis pusryčiavo viešbutyje „Le Meridien“. Pietūs buvo patiekti Nacionalinėje dailės galerijoje. Ten tikrai buvo lietuviškų sūrių ir varškės. Manau, kad paragavo“, – juokėsi N.Murray.

Svarbus Amerikos pareigūnas buvo apsistojęs „Le Meridien Vilnius“ viešbutyje. Jo viešnagės detalės - slaptos. Todėl viešbutis nepasakojo nieko, kas galėtų nors šiek tiek atskleisti vieno svarbiausių Amerikos politikų kasdienybę: „Kai pas mus atvažiuoja tokie svečiai, informacija nėra platinama.“

Lietuva - dėmesio centre

Apie šio pareigūno vizitą Vilniuje skelbė didžiausios pasaulio žiniasklaidos priemonės. Tiesa, žurnalistai susidūrė su ypatinga J.Kerry apsauga ir griežtomis taisyklėmis.

J.Kerry į Lietuvą atvyko penktadienio naktį. Norėdami užfiksuoti Amerikos valstybės sekretoriaus atvykimą Vilniaus oro uoste, žurnalistai turėjo pusantros valandomis anksčiau. Tai - saugumo priemonė.

Šeštadienį JAV valstybės sekretorius susitiko su šalies prezidente Dalia Grybauskaite ir dalyvavo neformaliame Europos Sąjungos užsienio ministrų susitikime.

Per šį susitikimą buvo kalbama apie pasaulio galinguosius skaldantį klausimą – smogti Sirijai dėl cheminio ginklo panaudojimo ar ne.

J.Kerry vizito Lietuvoje dienotvarkė buvo labai įtempta.

Šeštadienio popietę J.Kerry išskrido į Paryžių. Ten jis derėsis su prancūzų pareigūnais.

Sekmadienį J.Kerry susitiks su Arabų Lygos lyderiais, kuriuos informuos Sirijos klausimu ir dėl Izraelio bei palestiniečių taikos proceso pažangos.

Sekmadienį vakare politikas nuvyks į Londoną susitikti su palestiniečių prezidentu Mahmudu Abbasu, o pirmadienį išskris atgal į Ameriką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.