Švedai rengs mokymus, kaip tapti hipsteriu

Dešrų kimšimas, dainų įrašymas į plokšteles ir piešimas rūgpieniu. Tokių dalykų jau šį rudenį galės išmokti stileivos stokholmiečiai, kuriems siūloma lankyti hipsterių kursus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 10, 2013, 11:09 AM, atnaujinta Feb 22, 2018, 9:23 AM

„Tiesa, padėti išsirinkti gražius akinius raginiais rėmeliais, mes, deja, negalėsime“, – teigė kursus organizuojančios mokyklos atstovė spaudai Eva Levin.

Mokys kimšti dešras

Ar jums trūksta žinių, kaip kimšti dešras? Ar sendaikčių parduotuvėse perkate baldus, kuriuos reikia perdažyti? Tuomet esate tikslinė hipsterių kursų auditorija. Taip teigia švedų interneto puslapis Alltomstockholm.se.

Šie kursai buvo įkvėpti Stokholmo gyventojų pomėgių ir poreikių.

„Hipsterių kultūra yra gana naujas fenomenas Stokholme. Mes tokius kursus rengiame, kad atkreiptume žmonių dėmesį į tai, kas vyksta“, – sakė E.Levin.

Hipsteriai – individualistai

Hipsteriais ji vadina devintajame dešimtmetyje gimusius individualistus, kurie nelikę įsilieti į kolektyvą. Todėl, Evos nuomone, nelengva nuspėti, kas ateis į tokius kursus.

„Problema yra ta, kad hipsteriai niekada nepripažins tokiais esantys. Jeigu tai padarys, jie liausis būti hipsteriais, nes priklausys kolektyvui“, – paaiškino Eva.

Paklausta, kodėl paslaugos vadinamos hipsterių kursais, E.Levin sakė: „Tikiuosi, kad tie hipsteriai, kurie dar nesuvokė tokiais esantys, atkreips į mus dėmesį. Jeigu jie, tarkim, pamatys, kad vyks dešrelių kimšimo kursai, tikiuosi, kad pamanys: „O! Šitai yra tai, ką svajoju daryti. Bet aš – joks hipsteris. Tačiau vis tiek galbūt norėčiau tai išbandyti“. Iš mūsų pusės tai – šioks toks farsas, tai nėra labai rimta“.

E.Levin juokiasi, kad patys kursai žmonių nepadarys „kietesniais“, bet galbūt suteiks daugiau žinių. Kita vertus, sugebėjimas pačiam kimšti dešras jus gali šiek tiek priartinti prie hipsterių kultūros. Ypač, jei dar nosį pasibalnosite akiniais raginiais rėmeliais.

Bus šernų medžioklės seminaras

Hipsterių kursų organizatoriai siūlo ir kitokių seminarų: masažo kamuoliukais, šernų medžioklės ar sumuštinių torto gamybos.

Taip pat bus mokoma, kaip ūkininkauti balkone ar terasoje, žvejoti rudenį, gaminti šiaurės šalių valgius.

E.Levin sakė, kad nemažai idėjų, kokius kursus pasiūlyti, jie sėmėsi internete. Mintis surengti sumuštinių gaminimo kursus kilo pagalvojus, kad jau daugybę metų niekas nebevalgo tokių skanėstų.

Kaip apsiginti nuo bebro?

Kad lankyti kursus būtų patogu visiems, jų organizatoriai ketina kaip įmanoma labiau prisitaikyti prie lankytojų poreikių. Pavyzdžiui, išsiskyrusiems tėvams kursai bus rengiami kas antrą savaitę, kad jie galėtų juos lankyti tuomet, kai prižiūrėti mažylį ateis buvusio partnerio eilė.

Taip pat bus rengiama daug vienkartinių kursų.

Kursų rengėjams gimsta vis naujų originalių idėjų. Pavyzdžiui, neseniai jie perskaitė, kaip vienai merginai, kuri maudėsi įlankoje, įkando bebras. Todėl dabar mąsto apie galimybę surengti apsigynimo nuo bebrų kursus, arba bent jau išmokyti, kaip sužinoti, kad telkinyje, kuriame ketina maudytis, gyvena šie gyvūnai.

Parengė Giedrė Balčiūtė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.