Vilniaus kiemsargių balsas: „Mesime šluotas, jei negausime algų!“

Vilniečiai braidys po šiukšles, slidinės ant šlapių lapų, kai jie nukris. Taip antradienį grasino į Vinco Kudirkos aikštę sostinėje susirinkę savivaldybės įmonės „Naujamiesčio būstas“ darbuotojai. Kiemsargių streikas buvo taikus. Jie atvyko net be savo įprastos „ginkluotės“ – šluotų ir kastuvų.

Vilniuje piketą surengė atlyginimų negaunantys kiemsargiai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vilniuje piketą surengė atlyginimų negaunantys kiemsargiai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Sep 10, 2013, 12:12 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 9:18 AM

Komunaliniai darbuotojai piktinosi, kad jau antras mėnuo nesulaukia atlyginimų. Mitingas V.Kudirkos aikštėje buvo nelegalus, protesto dalyviai leidimo jį rengti neturėjo.

„Alga ir šiaip jau – katino ašaros, minimumas, bet ir jo negauname. Gavome avansą apie tris šimtus litų, bet jau du mėnesiai normaliai atlyginimo negauname“, – piktinosi kiemsargis Kęstutis.

Į V.Kudirkos aikštę antradienį susirinko apie pusšimtį kiemsargių. Savivaldybės įmonės „Naujamiesčio būstas“ vadybininkė Dalia Ramoškienė tikino, kad miesto valdžia netesi pažadų.

Kiemsargiai prie Vilniaus savivaldybės jau protestavo rugpjūčio pradžioje, bet ir po akcijos maždaug 400 sostinės kiemsargių atlyginimų nesulaukė.

Daugelis žurnalisto kalbintų darbininkų pripažino, kad pinigus skolinasi, nes kitos išeities nėra. Kiemsargio darbo diena prasideda 6 val. ryto. Gatves darbuotojas tvarko septynias valandas. Tai sunkių fizinių pastangų reikalaujantis darbas. Dauguma tvarkytojų yra vyresnio amžiaus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.