Prie Ispanijos ambasados – katalonų nepriklausomybę palaikantys tautininkai

Negausioje akcijoje prie Ispanijos Karalystės ambasados vedamas šūkio „Kiekvienai šeimai – savi namai, kiekvienai tautai – sava valstybė!“ trečiadienį susirinkęs tautinis jaunimas sukibo rankomis, taip palaikydamas katalonus, kovojančius už nepriklausomybę.

Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Valentinavičius

Sep 11, 2013, 7:48 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 7:38 AM

Lietuvių tautinio jaunimo ir Tautininkų sąjungos atstovai negausioje akcijoje susirinko palaikyti katalonų, kurie už rankų susikibo  17 val. 14 min. vietos laiku (18 val. 14 min. Lietuvos laiku), taip pažymėdami savo nepriklausomybės praradimo datą 1714-aisiais.

Rugsėjo 11-oji laikoma Katalonijos nacionalinė diena (Diada Nacional de Catalunya), paprastai sutrumpintai vadinama – Diada, t.y. Diena.

Šią dieną prisimenamas katalonų nepriklausomybės praradimas – pralaimėjimas Ispanijos karaliui 1714 metais.

Šimtai tūkstančių katalonų reikalaudami nepriklausomybės nuo Ispanijos, įkvėpti „Baltijos kelio“ pavyzdžio, susikibo rankomis sudarydami gyvą grandinę.

Spėjama, kad Katalonų separatistų organizuojamoje akcijoje, vadinamoje „Katalonų kelias nepriklausomybės link“ dalyvavo apie 400 tūkst. žmonių, o gyva žmonių grandinė nusidriekė per 86 miestus, miestelius ir kaimus – 400 kilometrų.

Premjero Mariano Rajoy dešiniosios pakraipos administracija atsisako pritarti Ispanijos subyrėjimui ir pažadėjo blokuoti referendumą dėl savivaldos, kurį 2014 metams žadėjo Katalonijos prezidentas Arturas Masas.

Pademonstruodamas savo ryžtą Madridas paragino Konstitucinį Teismą anuliuoti naujausią regiono bandymą įsitvirtinti – sausį priimtą parlamentinę suverenumo deklaraciją.

Teismas sutiko nagrinėti šią bylą ir tai reiškia, kad deklaracijos galiojimas yra sustabdomas iki bus priimtas Teismo sprendimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.