P.Gražulis vėl gali pakliūti į pareigūnų rankas

Per homoseksualų eitynes liepą Vilniuje siautėjas Seimo narys Petra Gražulis vėl gali pakliūti į pareigūnų rankas. Generalinis prokuroras Darius Valys ketvirtadienį po pietų apsilankys Seime. Jis gali atnešti prašymą panaikinti skandalingojo Seimo nario teisinę neliečiamybę.

P.Gražulis gali atsidurti teisiamųjų suole.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
P.Gražulis gali atsidurti teisiamųjų suole.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Sep 12, 2013, 9:52 AM, atnaujinta Feb 22, 2018, 7:19 AM

P.Gražulis turėtų būti teisiamas už policijos nurodymų nevykdmą, pareigūnų įžeidinėjimą. Jam gresia piniginė bauda nuo 300 iki 500 litų arba areštas nuo 15 iki 30 parų.

Kadangi bausmėje numatytas areštas, imunitetą turintį parlamentarą patraukti administracinėn atsakomybėn reikia Seimo sutikimo. Tuo tikslu Semas turės sudaryti specialią komisiją, o po to balsuoti, ar atiduoti P.Gražulį teisėsaugai.

Seimo pirmininko atstovas spaudai Tomas Beržinskas portalui lrytas.lt teigė, kad generalinio prokuroro susitikimo su Seimo vadovu Vydu Gedvilu rezultatai bus komentuojami po pietų. Jis patvirtino, kad susitikime bus kalbama ir apie P.Gražulį.

Seimo „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos seniūnas P.Gražulis savo kaltės nepripažįsta ir kaltina policijos vadovus dėl tariamo susidorojimo su juo.

2010 metais po analogiškų homoseksualų eitynių Seimas neleido baudžiamojon atsakomybėn patraukti eitynėse viešąją tvarką pažeidusių Seimo narių P.Gražulio ir Kazimiero Uokos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.