Saugi kaimynystė davė naudos

Alytaus priemiestyje, Bazorų kaime, įsikūrusi beveik 900 sodininkų vienijanti bendrija „Dobilas” pusmetį kentėjo nuo vagysčių, kol nutarė saugotis pati, rašo „Lietuvos rytas“.

Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė

Sep 19, 2013, 9:02 AM, atnaujinta Feb 22, 2018, 1:26 AM

Į prevencinę grupę „Saugi kaimynystė” susibūrę „Dobilo” sodininkų bendrijos nariai padėjo policijos pareigūnams sučiupti visiems įkyrėjusį vagį.

Soduose budėjęs vienas bendrijos narys pastebėjo, kaip prie vieno namo atėjęs tos pačios sodininkų bendrijos gyventojas, jau ne kartą įtartas gausybe vagysčių iš daržų, šiltnamių, namelių, išdaužė langą.

Jį atlydėjo sugyventinė su dviem mažais vaikais ir kartu su jais stebėjo, kaip vyras išdaužė langą, o kilus triukšmui ramiai nusistūmė vaikišką vežimėlį namo.

29 metų Laimonas R. nespėjo apvogti pasirinkto namo, bet sugebėjo pasprukti nuo į nusikaltimo vietą iškviestų policijos pareigūnų. Vagies teko ieškoti porą savaičių.

Vakar jis buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Apvogti sodininkai ne kartą skundėsi policijai. Jų vargai prasidėjo ankstyvą pavasarį, kai iš įkalinimo vietos pas sugyventinę grįžo jau anksčiau už vagystes teistas ir iki galo bausmės neatlikęs Laimonas R.

Iš soduose esančių namų vėl ėmė dingti elektros prietaisai, įrankiai, maisto produktai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.