Šiaulių garbės piliečio vardas – muzikos mokytojai

Ketvirtadienį į posėdį susirinkę Šiaulių miesto tarybos nariai nusprendė Šiaulių miesto garbės piliečio vardą suteikti daug talentingų muzikantų išugdžiusiai Sauliaus Sondeckio menų gimnazijos mokytojai Marytei Makevičienei.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Sep 19, 2013, 3:00 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 12:56 AM

Už tai, kad akordeono mokytoja taptų Šiaulių garbės piliete, balsavo visi 27 posėdyje dalyvavę Šiaulių tarybos nariai.

Akordeono virtuozą Martyną Levickį ir daugelį kitų talentingų akordeonininkų išugdžiusiai M.Markevičienei Šiaulių garbės piliečio vardą suteikti rekomendavo Šiaulių miesto garbės piliečio vardo suteikimo komisija.

Išrinko iš penkių kandidatų

Komisija M.Markevičienės kandidatūrą išrinko iš penkių kandidatų.

Šiemet Šiaulių garbės piliečio vardą be M.Markevičienės buvo siūloma suteikti berniukų ir jaunuolių choro „Dagilėlis“ vadovui Remigijui Adomaičiui, „Šiaulių“ futbolo klubo prezidentui Astijui Jasaičiui, Respublikinės Šiaulių ligoninės generaliniams direktoriui Petrui Simavičiui ir Šiaulių universiteto profesoriui dailininkui Antanui Visockiui.

Per pirmąjį rinkimo turą nė vienas iš kandidatų nesurinko dviejų trečdalių komisijos narių.

Per antrąjį turą septyni komisijos nariai balsavo už M.Markevičienės kandidatūrą, o penki – už P.Simavičiaus kandidatūrą.

Politikų įkarštį atvėsino teisininkė

Ketvirtadienį į posėdį susirinkus Šiaulių tarybos nariams dar kilo diskusija, ar be M.Markevičienės Šiaulių garbės piliečio vardą nebūtų galima suteikti dar bent vienam asmeniui.

Paaiškėjo, kad du savivaldybės komitetai nusprendė siūlyti svarstyti dar dvi kandidatūras.

Diskusijos dėl šio pasiūlymo tęsėsi net ir po to, kai savivaldybės teisininkė išaiškino, kad be Šiaulių miesto garbės piliečio vardo suteikimo komisijos rekomendacijos išrinkti garbės pilietį būtų neteisėta.

Galiausiai balsų dauguma Šiaulių politikai nusprendė Šiaulių garbės piliečio vardo suteikimo nuostatų nepažeidinėti ir komisijos nepasiūlytų kandidatūrų nesvarstyti.

Pagerbimo ceremonija įvyks penktadienį

Diskusijų dėl Šiaulių garbės piliečio vardo suteikimo komisijos pasiūlytos M.Markevičienės kandidatūros Šiaulių miesto taryboje nekilo.

36-ąja Šiaulių garbės piliete tapusi M.Markevičienė už nuopelnus Lietuvai jau yra apdovanota Didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino medaliu.

2011 metais M.Markevičienė buvo pripažinta „Metų šiauliete 2010“. Gabi pedagogė inicijavo festivalius „Linksmasis akordeonas“, „Baltijos tremolis“.

Šiaulių garbės piliečio vardas pradėtas teikti 2000 metais. Pirmąja Šiaulių garbės piliete tapo Gražbylė Venclauskaitė.

Iškilminga Šiaulių miesto garbės piliečių pagerbimo ceremonija įvyks penktadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.