Bergeno lietuvių bendruomenėje įsibėgėja „Protų mūšis“

Koks yra vienas iš trijų architektūrinių elementų, pavaizduotų ant visų euro banknotų? O kuri valstybė didžiausia iš tų, kurios nesiriboja su atvira jūra? Žinai atsakymus? – ateik į „Protų mūšį“ ir sublizgėk. Nežinai? Ateik sužinoti!

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 23, 2013, 11:11 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 10:10 PM

Protų mūšis“, liaudyje vadinamas tiesiog Protmūšiu, labiau primena gerą smegenų mankštą. Žaidimas vyksta komandose, kurios, gavusios atsakymų lapus, turi juose surašyti atsakymus į ekrane pateikiamus klausimus. Protmūšis – pirmasis netelevizinis intelektualinis žaidimas Lietuvoje, rengiamas nuo 1997 m. Jis itin išpopuliarėjo pastaruosius keletą metų ir dabar žaidžiamas įvairiose viešose erdvėse bei namuose.

Dar tik keletą kartų Protmūšis vyko Bergeno mieste Norvegijoje, bet kaskart jame vis daugiau dalyvių ir komandų. Komandą gali suburti tu pats, susikvietęs bičiulius. Arba, jei jų neturi – mielai būsi priimtas jau egzistuojančių komandų nariu.

Protmūšį Bergene organizuoja ir veda savo asmenine iniciatyva vilnietis ir bergenietis Tadas bei jo bičiulis Vaidas. Protmūšiai šį sezoną vyks kas antrą sekmadienį miesto centre esančioje St. Paul katalikiškoje mokykloje (adresas Christiesgt. 16, Bergenas). Renginį palaiko ir padeda organizuoti BLB – Bergeno lietuvių bendruomenė. Tai 2011-aisiais susikūrusi ir toliau besikurianti iniciatyvių lietuvių bendruomenė, atvira naujoms gražioms tautinėms iniciatyvoms, renginiams, susitikimams.

Paskutiniame Promūšyje kovėsi septynios komandos. Kai kurios jų susibūrusios nuo pirmojo susitikimo, kitos – naujutėlės. Vienose dalyviai gerai pažįsta vieni kitus, kitose – spontaniškai susipažina žaidimui prasidedant. Šį kartą nugalėjo komandos «Mozės kojos basos» protai. Iki Naujųjų metų vyks tęstinės kovos, o surenkami taškai bus sumuojami, tad azarto tikrai netrūks.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.