Vakare į Lietuvą bus parskraidinti žuvusio muitininko palaikai (papildyta)

Kosove žuvusio Lietuvos Muitinės pareigūno Audriaus Šenavičiaus palaikai

Kosove žuvusio muitinės pareigūno palaikai paskraidinami į Lietuvą.
Kosove žuvusio muitinės pareigūno palaikai paskraidinami į Lietuvą.
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

2013-09-25 10:35, atnaujinta 2018-02-21 20:22

Karstą Šiauliuose pasitiks A.Šenavičiaus šeima – žmona su vaikais. Žuvusiojo motina Eglė Vilkončiūtė – Šenavičienė pati kartu su Muitinės departamento generalinio direktoriaus pavaduotoju Vygantu Paigozinu skrido į Kosovą parsivežti sūnaus palaikų.

Iškilmingoje palaikų sutikimo ceremonijoje dalyvaus Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis. Po ceremonijos katafalkas su karstu važiuos į Anykščius. Šiame mieste gyvena A.Šenavičiaus tėvai.

Velionis bus pašarvotas Anykščių kultūros centre. Atsisveikinti su A.Šenavičiumi bus galima ketvirtadienį, rugsėjo 26 dieną, nuo 10 iki 20 valandos. Ketvirtadienį 15 valandą Anykščių Šv. Apaštalo Evangeliko Mato bažnyčioje už žuvusįjį bus aukojamos Šventosios Mišios. Laidotuvės - penktadienį. Karstas išnešamas 12 valandą. A.Šenavičius bus palaidotas Anykščių miesto naujosiose kapinėse.

Klaipėdos teritorinės muitinės pareigūnas 35-erių A.Šenavičius laimėjo konkursą ir į EULEX misiją Kosove išvyko 2012 metų rugpjūtį. Šiais metais jo darbo misijoje terminas buvo pratęstas dar vieneriems metams. Tačiau rugsėjo 19 dieną Lietuvos pareigūnas žuvo šiauriniame Kosovo pasienyje su Serbija, Zverčano savivaldybės apylinkėse.

Tai buvo jau antroji A.Šenavičiaus misija. Prieš tai jis dirbo Moldovos Respublikos ir Ukrainos pasienyje.

Šiuo metu misijose dirba 3 Lietuvos muitinės pareigūnai. Du iš jų - Gruzijoje, vienas Moldovos ir Ukrainos pasienyje. Nuo to laiko, kai Lietuva įstojo į Europos sąjungą, jau 18 mūsų šalies muitinės pareigūnų jau buvo deleguoti darbui paramos misijose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.