ICAO asamblėjoje Lietuva pirmą kartą kalbėjo Europos vardu

Susisiekimo viceministras Arijandas Šliupas 38-ojoje Tarptautinės civilinės aviacijos

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-09-27 16:58, atnaujinta 2018-02-21 17:34

Pagrindinis asamblėjos tikslas - pasaulio aviacinės saugos ir oro navigacijos planų, kurie buvo numatyti nuo 2011 m. valstybių ir aviacinės pramonės atstovų aukšto lygio susitikimuose, įgyvendinimas.

„Europa pritaria ambicingiems sąsajų tarp valstybių ir oro vežėjų tolesnės plėtros siekiams, gerinant saugumo lygio efektyvumą, lengvinant keleivių ir prekių srautų judėjimą. Taip pat neabejojame, kad aplinkosaugos srityje pasirinktas platus priemonių spektras, įskaitant ir alternatyvius degalus bei naujas technologijas, yra labai svarbus aspektas, mažinant išmetamųjų teršalų kiekį“, - sakė A.Šliupas.

S.Kallasas pabrėžė, kad būtina siekti bendro susitarimo tarptautiniam aviacijos augimui skatinti. „Mes tikimės, kad šios asamblėjos metu bus susitarta dėl globalaus oro navigacijos plano, nurodytos gairės tolesnei oro transporto sistemai modernizuoti ir saugesnei aviacijai užtikrinti“, - pabrėžė S.Kallasas.

Tarptautinės civilinės aviacijos organizacijos asamblėjoje dalyvauja daugiau nei 1400 delegatų. Per dvi savaites jie aptars svarbiausius pasaulinius aviacijos saugumo, aplinkosaugos ir technologijų plėtros klausimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.