Kretingos miesto šventės herojus - milžinas moliūgas

Tokio svečių antplūdžio ir šurmulio Kretinga sulaukia vos keliskart per metus. Paskutinį rugsėjo savaitgalį miestas švenčia jau tradicinę Derliaus ir moliūgų šventę.

Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Petkutė

Sep 28, 2013, 1:01 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 5:00 PM

Į miesto centrą žmonės plūdo nuo ankstyvo ryto. Automobilius teko palikti šalutinėse gatvėse ir į pagrindinę aikštę žingsniuoti pėsčiomis.

Garbingiausia vieta aikštėje skirta rudens daržo karaliumi dar vadinamam moliūgui. Šventės kulminacija tapo tradiciniai didžiausio moliūgo rinkimai.

Šiemet didžiausio moliūgo konkurso laimėtoja paskelbta Rima Dobravolskienė iš Kretingos rajono, Lazdininkų. Moliūgus moteris augina kasmet, tačiau 115 kilogramų milžiną pavyko užauginti pirmą kartą. Moteris tikino specialiai rekordo nesiekusi. „Pasėjau ir palikau, paskui žiūriu - išaugo milžinas“, - kvatojo nugalėtoja. Ūkininkė pasakojo į šventę moliūgo vežtis neketinusi, tačiau vėliau pasidavė draugės įkalbinėjimams. Didžiulę daržovę į automobilį įkėlė du vyrai.

Derliaus ir moliūgų šventė jau tapo tradicine. Centrinėje miesto aikštėje šeštadienį šeimininkauja dekoratyvinių augalų ir vaismedžių augintojai. Rugsėjo pabaiga ir visas spalio mėnuo - tinkamiausias metas juos sodinti.

Daugiausiai dėmesio ir pirkėjų sulaukė naminės duonos, pyragų, vilnonių šlepečių, kojinių ir pirštinių, taip pat rudens gėrybių - obuolių, moliūgų, spanguolių pardavėjai. Iš daržovių ir vaisių šventės dalyviai sukūrė ir demonstravo originalias spalvingas kompozicijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.