Miestų merai neprilygsta provincijos milijonieriams

Vilniaus meras Artūras Zuokas ne toks jau ir didelis turtuolis. Kai kurie milijonieriai provincijos politikai gerokai lenkia turtais garsėjantį sostinės merą Artūrą Zuoką.

Kauno meras A.Kupčinskas gali tik pasvajoti apie sostinės vadovo A.Zuoko turtus.<br>V.Balkūno nuotr.
Kauno meras A.Kupčinskas gali tik pasvajoti apie sostinės vadovo A.Zuoko turtus.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Oct 1, 2013, 1:23 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 3:06 PM

Sostinės meras su sutuoktine, buvusia Seimo nare Agne Zuokiene deklaravo praėjusių metų pabaigoje turėję maždaug 5,8 mln. litų turto. Dar 1,1 mln. litų sostinės vadovas yra paskolinęs, o 1,5 mln. litų skolingas.

Tačiau Vilniaus vadovas tikrai nėra pats turtingiausias savivaldybės politikas. Štai Jonas Dumašius, Klaipėdos rajono taryboje atstovaujantis Tėvynės sąjungai, su žmona yra deklaravęs 20,7 mln. litų vertės turtą ir piniginių santaupų. J.Dumašius vadovauja bendrovei „Hidrostatyba“. Jis taip pat yra susijęs su dar keliomis statybos įmonėmis.

Antroje vietoje pagal turtus yra Kauno miesto tarybos narys liberalcentristas, „Kauno grūdų“ ir kelių paukštynų savininkas Tautvydas Barštys. Jo ir sutuoktinės turtas siekia 17,8 mln. litų.

Trečias – Radviliškio konservatorius, verslininkas Gintaras Žilėnas. Jis su žmona deklaravo 17,2 mln. litų vertės turtą. Dar 2,5 mln. litų yra paskolinęs, o 0,3 mln. litų skolingas. Šio verslininko ir tarybos nario pavardė prieš kelerius metus buvo linksniuojama Radviliškį sukrėtusiame korupcijos skandale. Jis, kaip ir dar keli rajono konservatoriai, buvo sulaikytas pareigūnų.

Nuo minėtų politikų kiek atsilieka verslininkas, Kauno miesto tarybos narys Visvaldas Matijošaitis. „Vičiūnų“ grupės vadovas su tragiškai žuvusia žmona Irena pernai deklaravo turįs maždaug 13 mln. litų turto ir dar 3,4 mln. litų yra paskolinęs.

Turtuolių penketuka užbaigia dar vienas kaunietis – liberalcentristas Kęstutis Mikėnas. Jo ir sutuoktinės turtas siekia apie 12 mln. litų. Šis politikas praturtėjo prieš kelerius metus pardavęs statybų bendrovės „Mitnija“ akcijas.

Nuo K.Mikėno nedaug atsilieka Utenos socialdemokratė Nijolė Dumbliauskienė. Pensininkė su vyru valdo 11,2 mln. litų ir dar apie 0,5 mln. litų yra paskolinusi. N.Dumbliauskienė yra buvusi „Utenos trikotažo“ vadovė.

Didžiųjų miestų vadovai, išskyrus sostinės merą, turtais pasigirti negali.

Kauno meras Andrius Kupčinskas su žmona deklaravo vos 146 tūkst. litų dydžio turtą. Šeima taip pat paėmusi 68 tūkst. litų dydžio kreditą.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas su sutuoktine deklaravo 914 tūkst. litų dydžio turtą. Tačiau šeima turi 471 tūkst. litų dydžio skolą.

Šiaulių mero Justino Sartausko turtas siekia 291 tūkst. litų. Turtais negali pasigirti ir Panevėžio meras Vitalijus Satkevičius. Jo ir žmonos turtas vertas vos 66 tūkst. litų.

Vieno milijono vertės turtą deklaravo tik Alytaus meras Jurgis Krasnickas su sutuoktine. Marijampolės miesto mero Vidmanto Brazio turtas – 763 tūkst. litų.

Kur kas turtingesnis yra Druskininkų meras Ričardas Malinauskas. Jo ir sutuoktinės turtas sudaro apie 3,6 mln. litų. Dar turtingesnis yra Palangos meras Šarūnas Vaitkus. Jo ir sutuoktinės turtas siekia beveik 5 mln. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.