Senjorų dienos proga – maltiečių renginiai 20-tyje Lietuvos miestų

Antradienį visame pasaulyje minint Tarptautinę pagyvenusių žmonių dieną, Maltos ordino pagalbos tarnyba (MOPT) organizuoja renginius senjorams 20-tyje Lietuvos miestų ir miestelių. Planuojamos vakaronės, liaudies muzikos kolektyvų koncertai, o taip pat bus lankomi sergantys senjorai senelių namuose bei ligoninėse, ruošiamos specialios dovanos.

MOPT jaunieji savanoriai su globojama senute.<br>R.Rylaitė
MOPT jaunieji savanoriai su globojama senute.<br>R.Rylaitė
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 1, 2013, 3:48 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 2:51 PM

MOPT renginiai vyks spalio 1-14 dienomis.

„Senjorais rūpinamės visus metus, tačiau Tarptautinę pagyvenusių žmonių dieną nutarėme padaryti jiems ypač šventinę. Juk tai žmonės, daug metų dirbę Lietuvai, nusipelnę mūsų kraštui, tačiau dabar daugelis nebeturintys artimųjų, sergantys, sunkiai gyvenantys. Mūsų pareiga padovanoti jiems kiek įmanoma daugiau gerų akimirkų“, – sako MOPT prezidentas gyd. Romas Abunevičius.

Pasak jo, pagarba vyresniesiems – kiekvienos visuomenės kertinis pamatas, o mūsų organizacijos misija ir yra visokeriopai skatinti šią pagarbą Lietuvoje. „Džiaugiamės, kad Senjorų dienos renginiuose ketina aktyviai dalyvauti ir jaunieji maltiečiai, kuriems tai bus gera pilietiškumo bei žmogiškumo pamoka“, - MOPT projektus, skirtus vienišiems, sunkiai gyvenantiems ir sergantiems senjorams, vykdo 26-iuose Lietuvos miestuose. Geriausiai žinomi tokie projektai, kaip „Maistas ant ratų“, „Socialinė savanoriška globa namuose“, taip pat – Senjorų klubai, veikiantys Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Kaišiadoryse.

„Šiuo metu Lietuvoje pastoviai globojame 1224 sunkiai sergančius, vienišus senjorus, tačiau šį skaičių norėtume didinti, – sako MOPT generalinis sekretorius Eitvydas Bingelis. – Todėl ateityje numatome plėsti projektus senjorams ir į kitus miestus, o į jų vykdymą įtraukti daugiau jaunimo.“

Kaip pavyzdį jis išskiria labdaros akciją „Maltiečių sriuba“, skirtą atkreipti visuomenės dėmesį į vienišų senukų padėtį Lietuvoje ir pagalbos jiems reikalingumą.

E.Bingelis pabrėžia, kad šių metų akcija jau prasidėjo ir visi geros valios žmonės gali prisidėti prie vienos pažeidžiamiausių visuomenės grupių – senjorų – rūpinimosi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.