Tarp Seimo beturčių – kelias šimtines turintis P.Gražulis, turtingiausias - V.Uspaskichas

Pasirodo, kad ne visi Seimo nariai gyvena taip, kaip įsivaizduoja dauguma rinkėjų. Kai kurie tautos išrinktieji turi vos kelis šimtus litų piniginių lėšų. Kurie? Pavyzdžiui, „tvarkietis“ Petras Gražulis, remiantis turto deklaracija, vos suduria galą su galu. Kaip skelbia „Valstybės žinios“, politikas neturi jokio užgyvento turto, o piniginių lėšų turi tik 734 litus. Tiek kišenėje turi vidutiniškai uždirbantis lietuvis. P.Gražulio turtas lygiai taip pat atsispindėjo ir 2011 m. metiniame turto deklaracijų duomenų išraše.

Turtingiausias Seime - V.Uspaskichas. P.Gražulis turtais pasigirti negali.<br>Montažas
Turtingiausias Seime - V.Uspaskichas. P.Gražulis turtais pasigirti negali.<br>Montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

Oct 1, 2013, 12:18 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 3:11 PM

Tiesa, jo žmonos vardu registruota 193 452 litų vertės turo. Raminta Gražulienė turi paėmusi ir 388 161 litų paskolą.

P.Gražulis teigė, kad žmonai priklausantis turtas skyrybų metu bus padalintas po lygiai. Jo nuomone, jokių nesklandumų neturėtų kilti. Taip pat politikas teigė nejaučiantis jokio diskomforto būdamas neturtingiausiu Seimo nariu ir tikino puikiai pragyvenantis iš algos.

„Jokių problemų neturiu, viskas yra gerai. Juk Seimo nariai gauna ir algą. O keliauju tik kartą per metus“, - paklaustas apie kelionę į Slovėniją dėstė Seimo narys.

Turto neužgyveno ir buvęs premjeras Gediminas Kirkilas, jis neturi jokio privalomo registruoti turto. Jo žmona Liudmila Kirkilienė yra deklaravusi 80 tūkst. litų vertės turto. Tačiau sutuoktinių piniginės lėšos gerokai solidesnės nei P.Gražulio šimtinės – Kirkilai deklaravo daugiau nei pusę milijono litų piniginių lėšų.

Deklaruoti privalomo registruoto turto neturi ir konservatorė Vincė Vaidevutė Margevičienė. Jos piniginės lėšos siekia 42 344 litų. Ji taip pat bankams yra skolinga 38 764 litų.

Socialdemokratas Domas Petrulis neturi jokio deklaruojamo turto ir turi 17 tūkst. litų piniginių lėšų. Kitas beturtis bendražygis, socialdemokratas Juras Požela su žmona Živile taip pat nėra sukaupę jokio turto, kurį reikėtų deklaruoti. Tačiau jų piniginės lėšos siekia daugiau nei 200 tūkst. litų.

Darbiečiai - beturčiai

Darbo partijai priklausantis Valdas Skarbalius su žmona Aurelija turi tik 10 tūkst. litų piniginių lėšų.

Beturtė ir „darbietė“ Vitalija Vonžutaitė. Ji yra deklaravusi 50 tūkst. litų piniginių lėšų. Visas turimas turtas registruotas sutuoktinio Sergejaus Fedotovo vardu ir yra vertas 534 tūkst. litų.

V.Vonžutaitės sutuoktinio deklaruotos piniginės lėšos perkopia daugiau nei 840 tūkst. litų. Taip pat S.Fedotovas savo vardu yra paėmęs 442 tūkst. litų paskolą.

Darbo partijos (leiboristų) pirmininkas Vytautas Gapšys, kaip ir jo bendražygė V.Vonžuntaitė, taip pat neturi turto. Jo žmona Justė Pečeliūnaitė yra deklaravusi turto už daugaiu nei 350 tūkst. litų. Abu sutuoktiniai turi 35 tūkst. litų piniginių lėšų. V.Gapšys su žmona bankams yra skolingi apie 600 tūkst. litų.

Pas turtingiausius - dešimtys milijonų

Turtingiausi Seime – politikas Viktoras Uspaskichas ir Bronius Bradauskas.

Buvęs Darbo partijos pirmininkas V.Uspaskichas gali pasigirti tikrai įspūdingu turtu. V.Usapskichas kartu su žmona Jolanta Blažyte yra deklaravę daugiau nei 156 mln. privalomo registruoti turto. Sutuoktinių turimos piniginės lėšos perkopia 9 milijonus. V.Uspaskichas kartu su žmona yra suteikę 23 mln. litų paskolų. Taip, pat V.Uspaskcihas savo vardu yra paėmęs 583 tūkst. litų paskolą.

Socialdemokratas B.Bradauskas kartu su žmona Danguole yra užgyvenę daugiau nei 21 mln. litų turto. Taip pat su žmona jie turi daugiau 5,5 mln. litų pinignių lėšų. B.Bradauskas yra suteikęs 850 tūkst. litų paskolą.

Iš turto deklaracijų tapo aišku, kad galimai Čikagoje esanti Neringa Venckienė neskursta. 2012 metais ji deklaravo turinti 450 tūkst. litų piniginių lėšų. Taip pat Seimo narė deklaravo 61 tūkst. litų vertės turto. Jos sutuoktinis advokatas Aidas Venckus deklaravęs 475 tūkst. litų vertės turto ir 120 tūkst. litų piniginių lėšų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.