Turtingiausias Vyriausybėje - kultūros ministras, vienas skurdžiausių - finansų

Gyvenime būna paradoksų. Kultūros žmonės Lietuvoje vos suduria galą su galu. Tuo tarpu kultūros ministras Šarūnas Birutis yra turtingiausias šioje Vyriausybėje. Prastas pavyzdys kalbant apie pinigus turėtų būti finansų ministras Rimantas Šadžius. Už valstybės biudžetą atsakingas politikas, pasirodo, per ilgą savo gyvenimą nepralobo ir yra vienas neturtingiausių tarp visų ministrų kabineto narių.

Kultūros ministras Š.Birutis (kairėje), priešingai nei jo kolega, finansų ministras R.Šadžius, gali pasigirti turtais.<br>Lrytas.lt montažas
Kultūros ministras Š.Birutis (kairėje), priešingai nei jo kolega, finansų ministras R.Šadžius, gali pasigirti turtais.<br>Lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Oct 1, 2013, 10:59 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 3:16 PM

Kaip skelbia „Valstybės žinios“, kultūros ministro Šarūno Biručio ir jo sutuoktinės Rasos bendras turtas ir piniginės lėšos praėjusių metų pabaigoje siekė beveik 4 mln. litų. Šeima dar yra paskolinusi 3,3 mln. litų.

Tuo tarpu finansų ministras Rimantas Šadžius su žmona Dalia yra užgyvenę turto už 328 tūkst. litų. Už jį prasčiau gyvena tik žemės ūkio ministras Vigilijus Jukna su žmona. Jų bendras turtas vertas vos 83 tūkst. litų. Santaupų šalies žemės ūkio strategas neturi. 

Palyginti su kolegomis, neturtingai gyvena ir už šalies ekonomiką atsakingas ūkio ministras Evaldas Gustas su žmona Rolanda. Jų bendras turtas vertas 462 tūkst. litų. Negana to, E.Gustas dar yra skolingas 294 tūkst. litų.

Prie mažiau turtingų būtų galima priskirti ir E.Gusto pirmtakę Birutę Vėsaitę ir jos vyrą Edmundą. Posto netekusios ūkio ministrės turtas vertas 439 tūkst. litų.  

Kur kas turtingesnis yra premjeras Algirdas Butkevičius su žmona Janina. Jų turtas praėjusių metų pabaigoje siekė 974 tūkst. litų. Vyriausybės vadovas deklaravo turįs sutaupęs 277 tūkst. litų. tačiau jis yra pasiskolinęs 311 tūkst. litų. Neseniai Socialdemokratų partijos vadovas pirko naują butą Vilniaus centre.

Susisiekimo ministro Rimanto Sinkevičiaus ir jo sutuoktinės Ligitos turtas vertas 539 tūkst. litų.

Aplinkos ministro Valentino Mazuronio ir žmonos Danguolės turtas vertas 592 tūkst. litų.

Socialinės apsaugos ir darbo ministrės Algimantos Pabedinskienės ir vyro Vaidmanto turtas vertas 623 tūkst. litų. Ministrė dar yra pasiskolinusi 48 tūkst. litų.

Sveikatos apsaugos ministro Vytenio Andriukaičio ir jo sutuoktinės Irenos turtas vertas 636 tūkst. litų. Praktiškai visas turtas Andriukaičių šeimoje yra vyro rankose. Žmona teturi turto už 7 tūkst. litų. Ministras ir sutuoktinė nedeklaravo piniginių santaupų. Bankams ministras skolingas 573 tūkst. litų.  

Švietimo ir mokslo ministro Dainiaus Pavalkio bei jo sutuoktinės Editos turtas vertas 896 tūkst. litų. Nei ministras, nei jo žmona praėjusių metų gale neturėjo piniginių lėšų, nes, matyt, gyvena nuo algos iki algos. Ministro skolos kredito įstaigoms siekia 133 tūkst. litų.

Kitų ministrų šeimas galima vadinti milijonieriais.

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius su žmona Danguole turi turto už 1,074 mln. litų. Šeima nedeklaravo turėjusi santaupų. Ministras taip pat turi 709 tūkst. litų dydžio skolą. 

Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas su žmona Aurelija turi turto už 1,29 mln. litų. Tiesa, sutuoktinė yra pasiskolinusi 55 tūkst. litų, nors turi kur kas daugiau santaupų.

Vidaus reikalų ministro Dailio Barakausko ir jo sutuoktinės Violetos turtas siekia 1,434 mln. litų. Šeima paskolų neturi. 

Teisingumo ministras Juozas Bernatonis su žmona Vilma per savo gyvenimą sukaupė turto už 1,594 mln. litų. Įdomu, kad ministro santaupos siekia 248 tūkst. litų, o žmonos santaupos - vos 2750 litų. 

Energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius ir jo sutuoktinė Česlava deklaravo turto už 2,629 mln. litų. Jei tikėti deklaracijomis, ministro sutuoktinė yra kur kas turtingesnė už vyrą. Tiesa, šeima taip pat turi 929 tūkst. litų paskolų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.