E.Vareikis: „Aš gydysiuos dar ilgai, bet iš Seimo nesitrauksiu“

Ką po nelemtų nuotykių Vilniaus oro uoste, Romoje ir Kopenhagoje veikia problemų dėl alkoholio vartojimo turintis Seimo narys Egidijus Vareikis? Apie tai spėlioja jo kolegos, draugai, žurnalistai. Atsakymus į šiuos klausimus gavau gan neįprastomis aplinkybėmis pasikalbėjęs su šiuo parlamentaru. 

Gerokai pažvalėjęs E.Vareikis pasirodyti Seime kol kas nežada.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Gerokai pažvalėjęs E.Vareikis pasirodyti Seime kol kas nežada.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Oct 2, 2013, 1:04 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 2:08 PM

Pražuvėlį sutikau antradienio pavakarę netoli Seimo. Rudu ilgu paltu vilkintis politikas sukiojosi Vilniaus centre. Atrodė kur kas geriau, nei pastarąjį kartą mačiau jį su biblija Vilniaus oro uoste, pakeliui į Amžinąjį miestą.

Dabar E.Vareikis buvo blaivus, pažvalėjęs. Su manimi jis kalbėjosi nenoriai, tačiau prisipažino besigydantis nuo priklausomybės. Sakė nemanąs padaręs kažką blogo, leisdamas suprasti, kad iš Seimo savo noru nesitrauks.

Su problemomis tvarkosi pats

Antradienį jau temstant šis parlamentaras irgi vaikštinėjo netoli Seimo, nors į jį turbūt neužsuko. Konservatorius mindžikavo prie picerijos „Submarinas“, lyg kažko nekantriai laukdamas.

Rankose turėjo medžiaginį krepšelį su kampuotais daiktais. Tai tikrai nebuvo stiklainis, kurį tą nelemtą rytą su savimi į oro uostą atsivežė politikas - veikiau knygos ir sąsiuviniai. E.Vareikis atrodė pažvalėjęs, veide nebesimatė paraudimų, būdingų dažnai alkoholį vartojantiems žmonėms.

Sulaukęs dailios tamsiaplaukės moters (30-35 metų amžiaus) trumpai su ja pasikalbėjo ir Gynėjų gatve patraukė pro tarpuvartę, iš kurios galima patekti į Lukiškių aikštę.

Žurnalisto užkalbintas E.Vareikis paspartino žingsnį, tačiau trumpai atsakė į kelis klausimus. Paklaustas, ar nebuvo užsukęs į Seimą pasikalbėti su kolegomis, E.Vareikis tik papurtė galvą.

„Gydausi, procesas bus ilgas. Į darbą greitai negrįšiu“, – sakė E.Vareikis.

Ar jis ketina atsisakyti Seimo nario mandato, kaip jam už akių patarė kai kurie kolegos iš Tėvynės Sąjungos-Lietuvos Krikščionių demokratų (TSLKD) frakcijos? Į šį klausimą vyras irgi atsakė neigiamai.

„Kodėl turėčiau? Juk nieko blogo nepadariau. Su savo problemomis tvarkausi pats“, - aiškino jis.

Partija lauks sugrįžtančio

Seimo TSLKD frakcijos seniūno pavaduotojas Jurgis Razma teigė dar nebendravęs su E.Vareikiu – nei betarpiškai, nei telefonu.

J.Razma buvo vienas iš konservatorių politikų, kurie, sužinoję apie neblaivaus kolegos nuotykius Vilniaus oro uoste, viešai patarė jam atsisakyti darbo Seime.

Trečiadienį paklaustas, ar jis ir kiti dešiniųjų frakcijos nariai nežada keisti savo nuomonės, J.Razma atsakė: „Taip, kaip pasielgė E.Vareikis, Seimo nariui elgtis nedera. Mes dar nesvarstėme, ar frakcijos vardu siūlyti E.Vareikiui trauktis iš Seimo, ar suteikti dar vieną galimybę pasitaisyti.

Dabar tokia situacija, kad žmogus serga, gydosi, todėl neetiška būtų apie jį daug kalbėti. Aš pritariu frakcijos seniūno Andriaus Kubiliaus nuomonei, kad reikia sulaukti, kol E.Vareikis grįš, tada pasikalbėti su juo iš širdies.

Ilga kelionė į Romą ir atgal

Rugpjūčio 29 dieną E.Vareikis buvo pastebėtas stiprokai apsvaigęs Vilniaus oro uoste. Jis sėdėjo praleidęs skrydį į Romą ir atrodė sunkiai susigaudantis aplinkoje.

E.Vareikis suko ratus po oro uosto salę, kol policijai pavyko mandagiai jį išprašyti ir įsodinti į taksi.

Kitą dieną E.Vareikis į Romą vis dėlto išskrido, bet buvo trumpai dingęs grįždamas į Vilnių per Kopenhagą. Artimieji kreipėsi į policiją.

Rugsėjo 5 dieną žmona Rozvita pranešė, jog E.Vareikis atsirado ir yra gydomas.

Dar anksčiau, šių metų gegužės pradžioje, Seimo narys, kaip manoma, apsvaigęs nuo alkoholio, smogė savo žmonai. Jį tramdė policija. E.Vareikis tada pripažino savo kaltę, apgailestavo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.