L.Graužinienė su V.Gedvilu pasikeis butais

Loreta Graužinienė iš paprastos Seimo narės ketvirtadienį tapo parlamento pirmininke, o apie Europos Parlamentą svajojantis Vydas Gedvilas buvo paskirtas pirmuoju Seimo pirmininko pavaduotoju.

V.Gedvilas L.Graužinienei užleido Seimo pirmininko kėdę, užleis ir erdvų butą viešbutyje.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
V.Gedvilas L.Graužinienei užleido Seimo pirmininko kėdę, užleis ir erdvų butą viešbutyje.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Oct 3, 2013, 7:57 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 12:39 PM

 Abu „darbiečiai“ turės pasikeisti ir butais Seimo viešbutyje. V.Gedvilas turės išsikraustyti iš erdvių patalpų, kurios palyginti neseniai buvo įrengtos, sujungus keturis kambarius į vieną butą.

V.Gedvilas, kaip sakė Seimo kancleris Jonas Milerius, neprieštaravo pasibloginti gyvenimo sąlygas viešbutyje.

„Didesnis nei kitų parlamentarų butas buvo įrengtas ne asmeniškai V.Gedvilui kaip Seimo nariui, o kaip Seimo pirmininkui. Sujungti kambarius vertė būtinybė pasirūpinti Seimo pirmininko apsauga. Būtent apsaugininkams ir buvo įrengtas atskiras kambarėlis“, – paaiškino J.Milerius.

Jo teigimu, V.Gedvilas tikriausiai persikraustys į dviejų kambarių L.Graužinienės butą. Tačiau įkurtuves naujoji Seimo pirmininkė švęs po savaitės ar dviejų.

L.Graužinienė kaip Seimo pirmininkė ketina sekmadienį su oficialiu vizitu skristi į Gruziją, tai buvo numatyta dar V.Gedvilo darbotvarkėje.

Pagerintas butas buvo įrengtas šių metų pradžioje. Rimtesnio remonto jau seniai nemačiusiame Seimo bendrabutyje teko skubiai griauti sienas.

Kancleris J.Milerius tuomet tvirtino, kad V. Gedvilas jokių išskirtinių reikalavimų dėl būsto apdailos ar baldų neturėjo, prabangos nepageidavo: „Didžiausios išlaidos susijusios su apsaugos reikalavimais sergėjant vieną pirmųjų valstybės asmenų.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.