Vokietijoje įžūliai vogę sunkvežimius lietuviai įkliuvo per žioplumą

Vokietijos Leipcigo rajono kriminalistai nebežinojo, kaip kovoti su sunkvežimių vagystėmis. Bet pagaliau jiems pasisekė. Leipcigo-Halės oro uoste buvo sulaikytas iš Lietuvos atvykęs 38 metų vyras su suklastotu pasu, vairuotojo pažymėjimu ir tapatybės kortele. Taip pat vyras turėjo padirbtą licenziją sunkvežimiui su priekaba, lietuviškus numerius, įvairių įrankių, mobiliųjų telefonų ir nešiojamų radijo stočių, praneša focus.de.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 3, 2013, 2:46 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 1:01 PM

Įtariamasis buvo sulaikytas rugsėjo 26 dieną.

Po poros dienų, rugsėjo 29-ąją, per naktinį automobilių patikrinimą prie Deličo policininkai sulaikė 54 metų sunkvežimio vairuotoją, kuris galėjo pateikti tiktai lietuvišką pasą. Transporto priemonės dokumentų jis neturėjo. Pareigūnai pastebėjo pažeidimus ant keleivio durelių ir spynos.

Prie priekinio stiklo buvo priklijuotas žalias aplinkosauginis ženklelis su Berlyno numeriais, o ant sunkvežimio buvo uždėti lietuviški numeriai. Kaip paaiškėjo, vilkikas buvo pavogtas iš automobilių stovėjimo aikštelės Leipcige. 54 metų lietuvis taip pat buvo suimtas.

Dėl pastaruoju metu ypač padažnėjusių sunkvežimių vagysčių Leipcigo regione kovą buvo įkurta speciali tyrimo grupė „Truck“ („Sunkvežimis“).

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.