Į aukštą postą L.Graužinienė pakilo su vyro palaiminimu

Prie Seimo vairo stojusioms moterims tartis su sutuoktiniu – ne naujiena. Ar Loreta Graužinienė ir toliau seks Irenos Degutienės pavyzdžiu?

L.Graužinienė kol kas nelinkusi atskleisti, kaip jos šuolį į politines aukštumas vertina sutuoktinis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
L.Graužinienė kol kas nelinkusi atskleisti, kaip jos šuolį į politines aukštumas vertina sutuoktinis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 5, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 11:27 AM

Seimo pirmininke išrinkta laikinoji Darbo partijos vedlė L.Graužinienė prisipažino, kad kandidatuoti į svarbų valdžios postą ji ryžosi tik gavusi šeimos pritarimą, rašo „Lietuvos rytas“.

Anot 50-metės politikės, 71 metų sutuoktinis Julius ją puikiai supranta ir yra pasirengęs visokeriopai padėti.

Paslaptingos užuominos

Tačiau viena iš trijų aukščiausių šalies pareigūnų tapusi L.Graužinienė kol kas nelinkusi atskleisti, kaip jos šuolį į politines aukštumas vertina sutuoktinis.

Apie savo vyrą „darbietė” tiktai užuominomis kalbėjo ir daugiau nei prieš ketverius metus kandidatuodama į prezidentus: „Ne, vyro neslepiu. Kai niekas apie jį neklausia, tai atrodo, kad jo nėra.”

Tačiau politikė tada tikino, kad vyras netūno šešėlyje, kartais net lydi į viešus renginius: „Mano vyras tikrai išprusęs žmogus, vadovavęs didelėms įmonėms.”

Mokėjo duoklę už premiją

Tada jau buvo praslinkusi nemaloni istorija, į kurią J.Graužinis buvo įsivėlęs dirbdamas vienuose sostinės vaikų globos namuose.

Prieš penkerius metus parlamentarės vyras teisme liudijo, kad dirbdamas šioje įstaigoje direktoriaus pavaduotoju ūkio reikalams viršininkei už premiją yra mokėjęs duoklę.

Blaškėsi tarp miestų

Kai L.Graužinienė 2004 metais buvo išrinkta į Seimą, įkandin jos į Vilnių buvo priversta kraustytis ir šeima. Bet gyvenimu sostinėje J.Graužinis nebuvo patenkintas.

„Mes įvairiai gyvename. Darbo dienomis daugiau būname Vilniuje, per poilsio dienas – visada namie. Namai yra namai, o čia – laikinas būstas”, – apie gyvenimą tarp Seimo viešbučio ir namų Ukmergėje yra kalbėjusi dabartinė Seimo pirmininkė.

Pastaruoju metu jos sutuoktinis Vilniuje – retas svečias. Parlamentarės kolegos rečiau šalia L.Graužinienės mato ir jos vienuolikametį sūnų Julių.

L.Graužinienė turi ir suaugusį sūnų Eimantą.

Ji yra ne kartą pasakojusi apie vaiką, kuriam dėl klausos problemų teko susidurti su daugybe sunkumų.

Dažnai lanko ūkininką

Apie šeimą daug kalbėti nelinkusi politikė per prisistatymą Seime vis dėlto paminėjo ir vyrą, ir jaunesnįjį sūnų. Politikė patikino, kad per pastaruosius metus nenusižengė vyrui.

Be to, paklausta, ar nežada dažniau lankyti šalies žemdirbių, Seimo narė prajuokino kolegas: „Ūkininką aplankau kiekvieną dieną ir kiekvieną naktį, nes mano vyras turi ūkininko pažymėjimą.”

Sutuoktinis rėžė aštriai

Užvakar užkopusi į politinės karjeros viršūnę L.Graužinienė užsiminė, kad ketina prašyti ir politinių oponentų, tarp jų – konservatorės I.Degutienės, patarimų.

Skirtingai nei J.Graužinis, konservatorės vyras Gediminas Degutis nebuvo šešėlyje. Vienu pareiškimu garsus medikas net sukėlė politinę audrą, kurios verpetai buvo nuvilniję iki teismo salės.

G.Degutį teismas buvo pripažinęs apšmeižus dabartinį premjerą Algirdą Butkevičių.

Negana to, I.Degutienės vyras viename interviu išpliekė tuomečius konservatorių koalicijos partnerius liberalcentristus, palygindamas juos su prostitutėmis, o Valstybės saugumo departamento vadovą pavadino gaidžio sindromą turinčiu generolu.

Tuometė Seimo pirmininkė sutiko, kad jos vyras kartais kalba kategoriškai, bet pridūrė, jog tam turi pagrindo – esą tremtyje gimusį ir sovietmečiu antrarūšiu laikytą žmogų kai kurie dalykai labai žeidžia.

Pinigai – vyro rankose

Dabartinės Seimo pirmininkės vyro patirtis, regis, kiek kitokia.

Kai Darbo partiją drebino juodosios buhalterijos skandalas ir prie jos vairo laikinai stojusi L.Graužinienė ėmė kursuoti tarp Vilniaus ir Maskvos, kur slėpėsi „darbiečių” vedlys Viktoras Uspaskichas, kilo pasvarstymų ir apie šios politikės vyro karjeros vingius.

Buvo stebimasi, kaip aukštojo išsilavinimo neturintis automobilių mechanikas, darbą pradėjęs nuo vairuotojo pareigų, po tarnybos sovietų armijoje Kuboje staiga ėmė užimti vadovaujamus postus įvairiose įmonėse.

Atkūrus Lietuvos nepriklausomybę, J.Graužinis ėmėsi nuosavo verslo. Buhaltere dirbusi L.Graužinienė prieš išrenkama į Seimą irgi turėjo individualią įmonę.

Dabar L.Graužinienė uždirbs per 9 tūkst. litų. Bet vakar politikė užsiminė, kad visais finansais rūpinasi vyras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.