Atpažinti Škotijoje nuskendusį lietuvį padėjo dailininko portretas

Škotijos pakrantėje šalia Aberdyno rugsėjo 8-ąją rastas negyvo vyro kūnas britų policijai užminė mįslę. Nors vyriškio mirtis atrodė kaip nelaimingas atsitikimas, pareigūnams niekaip nesisekė nustatyti skenduolio tapatybės. Žiniasklaidoje buvo išplatintas dalininko atkurtas atvaizdas, kaip gyvas būdamas galėjo atrodyti tas žmogus. Galiausiai išaiškėjo, kad tai – 27 metų lietuvis Andrius Juselis.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 7, 2013, 2:50 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 9:57 AM

Lietuvis gyveno Aberdyne, augino vieną vaiką, praneša BBC.

„Tai labai tragiškos aplinkybės ir liūdnas laikotarpis jo šeimai Lietuvoje. Jiems reikės laiko, kad susitaikytų su savo artimo žmogaus netektimi.

Jie labai susirūpino, kai nesulaukė iš jo jokių žinių.

Bet iš žiniasklaidos sužinoję apie rastą žmogų, jie susisiekė su Lietuvos ambasada, o jie susisiekė su mumis, ir, deja, galime patvirtinti, kad kūnas yra Andriaus Juselio“, - sakė policijos atstovas Johnas Urquhartas ir dėkojo žiniasklaidai už pagalbą.

Britų žiniasklaida anksčiau padėjo nustatyti dar vienos lietuvės skenduolės tapatybę. Tuomet, nesugebėdami nustatyti, kas yra paslaptinga moteris, nuskendusi Noridžo ežere, ji išplatino moters vilkėtos gėlėtos suknelės nuotrauką. Paaiškėjo, kad tai – 43 metų lietuvė Nomeda Pundzienė.

Parengė Jurgita Noreikeinė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?