Konservatoriai neatsisako savo algų padidinimo modelio

Opoziciniai konservatoriai neatsisako

Konservatoriai sako, jog jų siūlomi pakeitimai leistų didinti ne tik daug uždirbančių valstybės politikų, pareigūnų, tarnautojų ir teisėjų, bet mažiau uždirbančiųjų algas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Konservatoriai sako, jog jų siūlomi pakeitimai leistų didinti ne tik daug uždirbančių valstybės politikų, pareigūnų, tarnautojų ir teisėjų, bet mažiau uždirbančiųjų algas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 7, 2013, 11:41 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 10:12 AM

Seimas jau priėmė, o prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė socialdemokratų pateiktus pakeitimus, kuriais nuo spalio padidintas darbo užmokestis daliai valstybės tarnautojų, tačiau Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos nariai įregistravo savo pataisas.

Projektų rengėjai siūlo nuo sausio 10 litų iki 460 litų padidinti valstybės politikų, teisėjų, valstybės pareigūnų ir valstybės tarnautojų pareiginės algos bazinį dydį, tačiau šiek tiek sumažinti nuo spalio atstatytus pareiginės algos koeficientus.

Konservatoriai sako, jog jų siūlomi pakeitimai leistų didinti ne tik daug uždirbančių valstybės politikų, pareigūnų, tarnautojų ir teisėjų, bet mažiau uždirbančiųjų algas. „Toks sprendimas būtų solidarus ir teisingas žingsnis, kad spartų šalies ekonomikos augimą pajustų ir mažiausiai uždirbantieji“, - rašoma pataisos aiškinamajame rašte.

„Rengėjai siūlo nustatyti naujus valstybės tarnautojų, pareigūnų, politikų ir teisėjų pareiginių algų koeficientų dydžius. Rengėjai laikosi nuostatos, kad valstybės politikų, tarnautojų, pareigūnų ir teisėjų pareiginės algos koeficientų nustatymas yra sutartinis, priklausantis nuo valstybės ekonominės padėties ir biudžeto galimybių“, - teigia konservatoriai.

Socialdemokratų pasiūlytos pataisos pareiginės algos bazinį dydį paliko tą patį - 450 litų, taip pat buvo atstatyti koeficientai, kurių neproporcingą mažinimą 2009 metais Konstitucinis Teismas pripažino neteisėtu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.