Nemokamam mokinių maitinimui - daugiau lėšų

Reaguodama į kainų pokyčius ir siekdama užtikrinti sveikos mitybos reikalavimus atitinkantį mokinių maitinimą, Socialinės apsaugos ir darbo ministerija siūlo keisti nemokamo mokinių maitinimo produktams įsigyti skiriamų lėšų dydžius.

SADM siūlo kitąmet daugiau lėšų skirti nemokamam mokinių maitinimui.<br>V. Balkūno nuotr.
SADM siūlo kitąmet daugiau lėšų skirti nemokamam mokinių maitinimui.<br>V. Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 10, 2013, 12:17 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 7:18 AM

„Kylant maisto produktų kainoms, turime užtikrinti, kad mokiniai gautų visavertį maitinimą, todėl jau nuo kitų metų siūlome padidinti nemokamam maitinimui skiriamas lėšas", - teigia socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos parengtame Socialinės paramos mokiniams įstatymo pakeitimo ir papildymo įstatymo projekte numatyta apie 10 procentų padidinti vienam mokiniui vienai dienai nemokamam maitinimui (pusryčiams, pietums, pavakariams) skirtiems produktams įsigyti skiriamas lėšas.

Siūloma nemokamam maitinimui skirtiems produktams įsigyti (įskaitant prekių pirkimo pridėtinės vertės mokestį) skirti nuo 1,3 iki 7,7 procento bazinės socialinės išmokos dydžio sumą (nuo 1,69 Lt iki 10,01 Lt). Pagal šiuo metu galiojančią tvarką skiriama nuo 1,2 iki 7 procentų bazinės socialinės išmokos dydžio suma (nuo 1,56 Lt iki 9,1 Lt).

Parengtu įstatymo projektu taip pat siekiama patobulinti kai kuriuos Socialinės paramos mokiniams įstatymo nuostatų praktinio įgyvendinimo klausimus, pavyzdžiui, patikslinti pareiškėjo sąvoką ir nustatyti teisę dėl socialinės paramos mokiniams kreiptis vienam iš bendrai gyvenančių pilnamečių asmenų. Tokiu atveju dėl socialinės paramos mokiniui galėtų kreiptis kartu bendrai gyvenantis vaiko pilnametis brolis ar sesuo (pvz., tuo atveju, jeigu vaiko tėvai dėl ligos ar kitų priežasčių negali pateikti prašymo gauti socialinę paramą mokiniams).

Atsižvelgiant į tai, kad parama mokinio reikmenims įsigyti skiriama ne ilgiau kaip iki spalio 20 dienos, o sprendimas dėl paramos priimamas per 10 darbo dienų nuo prašymo - paraiškos pateikimo, siūloma nustatyti, kad kreiptis dėl minėtos paramos pareiškėjas galėtų iki spalio 10 d.

Siekiant, kad socialinės paramos mokiniams teisinis reguliavimas taptų aiškesnis ir tikslesnis, siūloma nustatyti pareigą savivaldybėms patvirtinti atvejus, kai socialinė parama mokiniams skiriama savivaldybės nustatytais atvejais, tam tikslui panaudojant 2 procentus išlaidoms socialinei paramai mokiniams finansuoti skirtų lėšų.

Siūloma, kad šie pokyčiai įsigaliotų nuo kitų metų pradžios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.