Nuo kitų metų visi pagalbos skambučiai bus nukreipti į BPC

Vėliau skambinantys medikams bus nukreipti į BPC.

Iki naujųjų dar veiks ir dabartiniai tiesioginiai greitosios medicinos pagalbos iškvietimo numeriai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Iki naujųjų dar veiks ir dabartiniai tiesioginiai greitosios medicinos pagalbos iškvietimo numeriai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 10, 2013, 7:52 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 6:55 AM

Jis tai BNS sakė ketvirtadienį po Vyriausybės strateginio komiteto posėdžio, kuriame diskutuota apie BPC problemas bei atskiro numerio medicinos pagalbai išsikvieti 113 perspektyvas.

D.A.Barakausko teigimu, „politinis sprendimas yra toks, kad viskas turi eiti per Bendrąjį pagalbos centrą ir telefoną 112“.

Pasak vidaus reikalų ministro, iki naujųjų dar veiks ir dabartiniai tiesioginiai greitosios medicinos pagalbos iškvietimo numeriai.

„Mes turime baigti vykdyti tai, kas numatyta Vyriausybės sprendimais ir visuose planuose, iki gruodžio 31 dienos, kadangi ir finansavimas, kuris buvo skirtas iš Europos Sąjungos ir iš valstybės biudžeto, numato, kad visos diskusijos ir paruoštas bendrasis planas turi būti įgyvendintas iki šių metų gruodžio 31 dienos“, - paklaustas, kiek truks pereinamasis laikotarpis, kuomet dar bus galima prisiskambinti tiesiogiai medikams, sakė D.A.Barakauskas.

Vėliau skambinantys medikams bus nukreipti į BPC.

„Kadangi Lietuvos piliečiai buvo pripratę ir prie telefono 03, tai šitie telefono skambučiai lygiai taip pat bus nukreipti į Bendrąjį pagalbos centrą ir telefoną 112, kad žmones - jeigu kartai suklydo ar iš įpratimo skambina tais telefonais - kad jie galėtų pagalbą gauti ir tais telefonais“, - aiškino vidaus reikalų ministras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.