Rinkimų biuleteniai nebus verčiami į tautinių mažumų kalbas

Seimas nepritarė siūlymui, kad

Seimas nepritarė siūlymui, kad rinkimų biuleteniai būtų verčiami į tautinių mažumų kalbas.<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Seimas nepritarė siūlymui, kad rinkimų biuleteniai būtų verčiami į tautinių mažumų kalbas.<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 10, 2013, 12:57 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 7:18 AM

Parlamentarai, pritarę Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto išvadoms, nutarė nesvarstyti tai numatančių rinkimų įstatymų pataisų.

Šiais teisės aktų pakeitimais buvo siūloma įtvirtinti, kad per Seimo, Prezidento, Europos Parlamento, savivaldybių tarybų rinkimus ir referendumus apylinkėse, kur gyvena ne mažiau kaip 10 proc. tautinių mažumų gyventojų, kurie yra Lietuvos piliečiai, turėtų būti organizuotas papildomas biuletenių, kuriuose kartu su tekstu valstybine kalba yra vertimas į tautinės mažumos kalbą, spausdinimas.

Teisės ir teisėtvarkos komitetas preliminariai įvertino, kad šie pasiūlymai galimai prieštarauja Konstitucijai ir Konstitucinio Teismo jurisprudencijoje suformuotos doktrinos nuostatoms dėl valstybinės kalbos vartojimo oficialiuose dokumentuose - rinkimų ir referendumo biuleteniuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.