P.Gražulis siūlo riboti algas valstybiniame sektoriuje

Valdančiosios partijos „Tvarka ir

P.Gražulio įregistruotame Seimo nutarimo projekte siūloma, kad Vyriausybė iki kitų metų sausio vidurio pateiktų parlamentui tokius pakeitimus numatančių įstatymų projektus.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
P.Gražulio įregistruotame Seimo nutarimo projekte siūloma, kad Vyriausybė iki kitų metų sausio vidurio pateiktų parlamentui tokius pakeitimus numatančių įstatymų projektus.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 11, 2013, 2:39 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 6:22 AM

Seimo posėdžių sekretoriate P.Gražulis įregistravo siūlymą dėl projektų, kad dirbančių valstybės tarnyboje, valstybės ir savivaldybių institucijose, viešosiose įstaigose alga įskaitant priemokas ir premijas neviršytų 3 vidutinių mėnesinių darbo užmokesčių, t.y. 6759 litų šiuo metu.

P.Gražulio įregistruotame Seimo nutarimo projekte siūloma, kad Vyriausybė iki kitų metų sausio vidurio pateiktų parlamentui tokius pakeitimus numatančių įstatymų projektus.

Analogiškai „tvarkietis“ siūlo, kad didesnio kaip 3 VMDU darbo užmokesčio su priedais negalėtų gauti ir dirbantys valstybės ir savivaldybių įmonėse, viešosiose įstaigose.

„Mano mintis ta, kad negali aukštosios mokyklos ar ligoninės vadovo atlyginimas būt aukštesnis kaip prezidento“, - BNS sakė P.Gražulis.

Taip pat parlamentaras siūlo, kad Vyriausybė pateiktų projektus, jog įmonėse, kuriose valstybė turi daugiau kaip pusę akcijų, darbuotojų atlyginimas su priedais negalėtų viršyti 4 VMDU (9012 litų).

Aiškinamajame rašte parlamentaras sako tokius siūlymus teikiantis, nes „atlyginimų dydžiai valstybės tarnyboje ir valstybės kontroliuojamose įmonėse yra neproporcingi, kelia dideles socialines įtampas“.

P.Gražulio teigimu, valstybės įmonių vadovų algos šiuo metu siekia dešimtis tūkstančių: bendrovės „Lietuvos dujos“ – 43 tūkst. 500 litų, bendrovės „Klaipėdos naftos“ – 19 tūkst. 861 litų, Lietuvos banko – 19 tūkst. 900 litų, Ignalinos atominės elektrinės - 16 tūkst. 536 litai, bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ – 13 tūkst. 889 litai ir t.t.

„Duomenys rodo, jog aukščiausi iš 140 valstybinių įmonių vadovų atlyginimai yra energetikos įmonių vadovų, kurie siekia per 20 tūkst. litų. Pastebėtina, jog valstybinių įmonių vadovų atlyginimai yra skelbiami neįskaičius priedų ir dažniausia vadovaujančių pareigybių yra įsteigta daugiau nei viena“, - išplatintame pranešime spaudai teigia P.Gražulis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.