Mažiau Seimo narių iš Kauno – mažiau pašaipų miestui

"Laikinoji sostinė" 

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Oct 12, 2013, 9:00 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 5:58 AM

Kauniečių aktyvumo rinkimuose reformos niekaip nepaveiks - vis tiek dauguma žmonių neis balsuoti, o jau kitą dieną piktinsis nevykusiais Seimo ar Kauno tarybos nariais.

Lig šiol kauniečiai vienmandatėse apygardose rinkdavo 8 Seimo narius, ir tarp jų retai pavyksta įsisprausti ne konservatoriams. Pastarąjį kartą jiems iššūkį metė staiga iškilę, o netrukus dar sparčiau smigę žemyn „drąsiečiai“, tačiau antrajame rinkimų ture ir jie buvo sutriuškinti. Daugiau rimtų konkurentų nėra.

Pagal rengiamą projektą viena Kauno apygarda turėtų atitekti sostinei, o tai negarantuoja papildomo Tėvynės sąjungos frakcijos nario.

Kodėl užsimota iš Kauno atimti vieną rinkimų apygardą? Viskas labai paprasta - tiesiog mieste sparčiai mažėja gyventojų ir jų dar mažės. Nors didžioji emigracijos banga jau nuslūgo, miestas sensta ir žmonių skaičius toliau mažėja natūraliu būdu. Kai kuriose daugiabučių laiptinėse galima rasti ne vieną tuščią būstą, kurio savininkai yra išvykę dirbti į užsienį ir vargu ar sugrįš.

Užuot svaidęs žaibus į VRK vadovų pusę, Kauno meras A.Kupčinskas turėtų pagalvoti apie būdus padidinti miesto patrauklumą, kad žmonės norėtų jame įsikurti.

Nors Kaunas neseniai vykusio tyrimo metu buvo pripažintas vienu geriausių gyventi šalies miestų, šių rezultatų nereikėtų pernelyg sureikšminti, mat tokiuose tyrimuose visada yra didelė subjektyvaus vertinimo dozė.

Atrodo, kol kas žmonėms yra patrauklesnis Kauno rajonas, kuriame daugėja ir gyventojų, ir naujagimių. Nors dalis naujakurių - ramybės gamtoje ieškantys kauniečiai, nereikėtų visiškai atmesti vietos valdžios sugebėjimų juos pasikviesti.

Daugės gyventojų Kaune - pateikus nenuginčijamus argumentus, bus galima susigrąžinti prarastą rinkimų apygardą.

Kita vertus, galbūt kartais būtų net geriau, jeigu kai kurie kauniečiai nesiveržtų į politikos aukštumas.

Pirmuosius žingsnius šia kryptimi Kaune žengė katalikiškųjų vertybių puoselėtojas Seimo narys E.Vareikis, kuris pastarąjį pusmetį išgarsėjo ne pranešimais tarptautinėse konferencijose, o nesaikingu svaigalų vartojimu ir smurtu šeimoje.

Nuožmioms kovoms su gėjais ir lesbietėmis Kaune subrendo Seimo narys P.Gražulis. Keista, kad jis atstovauja šalies pajūrio gyventojams, mat Kaune turi gerą bičiulį ir bendramintį „Jaunosios Lietuvos“ vadą S.Buškevičių.

Baisu net prisiminti, kokiais pareiškimais būdami Seimo nariais svaidėsi tiek tas pats S.Buškevičius, tiek vadinamasis „ubagų“ karalius V.Šustauskas.

Ką išvis kauniečiams galvoti, kai lengvai apsvaigusi prie vairo sulaikoma buvusi tremtinė V.V.Margevičienė, o Nepriklausomybės akto signatarą A.Patacką prekybos centro apsaugininkai pričiumpa nesumokėjusį už elektros lemputę ir pakelį saulėgrąžų?

Abu Seimo nariai tvirtino į nemalonias padėtis pakliuvę dėl kamuojančių ligų. Gerai, jeigu jų žodžiuose yra tiesos.

"Laikinoji sostinė" 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.