BPC vadovui gresia neeilinė atestacija

Siūloma organizuoti neeilinę

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas pirmadienį baigė tarnybinį patikrinimą Bendrajame pagalbos centre, kuriam vadovauja A.Kedavičius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas pirmadienį baigė tarnybinį patikrinimą Bendrajame pagalbos centre, kuriam vadovauja A.Kedavičius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 14, 2013, 1:14 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 4:54 AM

„Konkrečiai vietos nustatymo problematikoje trūko iniciatyvos vadovų, tačiau statutinė organizacija turi savo reglamentavimą. Tam, kad būtų nuspręsta, ar jis atitinka užimamas pareigas, yra pasiūlyta organizuoti neeilinę atestaciją. Jeigu šiuo atveju ministras pritars šiam pasiūlymui, faktiškai šiandien pasirašysiu įsakymą dėl neeilinės atestacijos pulkininkui R.Kedavičiui organizavimo“, - žurnalistams pirmadienį sakė R.Baniulis.

Anot PAGD direktoriaus, neeilinė atestacija turėtų būti atlikta per mėnesį.

„Medžiagoje pakanka duomenų, kad visgi reikėtų pulkininko veiklą įvertinti kompleksiškai. <...> Tiesiog bus sudėti visi faktai, kiek išaiškėjo per šį tyrimą, tiek bus apskritai bendri rezultatai BPC vertinami ir, žinoma, jo iniciatyvos ir jo veikla“, - kalbėjo jis.

R.Baniulio teigimu, BPC tikrintojai nustatė, kad „iniciatyvos buvo stokojama“, ir A.Kedavičius viršijo savo kompetencijos ribas. Tačiau jo atleisti kol kas nesiūloma.

„Tie sprendimai turėjo būti iškelti į aukštesnį lygį, nes ne A.Kedavičiaus kompetencija nustatyti tą sprendimo variantą.

Šiuo atveju manome, kad jis neieškojo tos problemos, o, atvirkščiai, ieškojo, kaip atsisakyti nustatyti telefono pozicionavimą be SIM kortelės. Buvo toks pasiūlymas Ryšių reguliavimo tarnybai. Vėlgi komisija mano, kad buvo viršytos jo kompetencijos. <...> Bandė išeiti į šalį atmesdamas tos problemos sprendimą“, - aiškino PAGD vadovas.

„Šiuo atveju BPC yra pakankamai savarankiška institucija. Techninius klausimus turi spręsti pati, jeigu negali spręsti, reikalinga pozicija aukštesnių institucijų - jis turi inicijuoti tą klausimą“, - nurodė R.Baniulis.

PAGD tarnybinį patikrinimą BPC pradėjo po to, kai rugsėjį buvo žiauriai nužudyta nepilnametė, kuri prieš tai telefonu kreipėsi pagalbos į BPC, tačiau šio centro specialistams nepavyko nustatyti aukos buvimo vietos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.