Suaugusiems smalsuoliams - „Mūsų studijos“ būreliai apie kultūrą

Vilniaus senamiestyje, netoli Katedros aikštės įsikūrusi laisvalaikio studija „Mūsų studija“ pradėjo siūlyti būrelius apie kultūrą suaugusiems. Užsiėmimų metu bus kalbama apie kiną, mados istoriją, teatrą, muziką, meno istoriją, literatūrą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 14, 2013, 2:35 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 4:48 AM

Užsiėmimus veda šių sričių profesionalai: teatro kritikas Vaidas Jauniškis, kino kritikė Rasa Paukštytė, mados ekspertė Renata Maldutienė, literatūros kritikė Jūratė Čerškutė. Jų perduodamos žinios ir patirtis suaugusiems padės susiorientuoti atitinkamoje srityje.

Ar tikrai, žiūrėdami filmą, pamatome tai, ką norėjo parodyti jo kūrėjai? Į ką reikia žiūrėti (kad pamatytum) Luvro ar Vatikano muziejuose? Ar nesinori perskaitytos knygos aptarti su ją skaičiusiais? Ko tikėtis ir nesitikėti iš populiaraus režisieriaus spektaklio premjeros? Tokios ir panašios temos gvildenamos užsiėmimų metu.

Jaukumas – neatskiriamas laisvalaikio elementas, tad užsiėmimai neprimena kieto mokyklos suolo. Žmogus patogiai įsitaiso ant sofos su arbatos puodeliu, klausosi atitinkamos srities eksperto, klausia ir diskutuoja – tai laisvalaikis, praplečiantis akiratį, ir žinios, kurios neišgaruos per naktį.

„Meno istorija „žaliems“, „Kino kadre – žmogus, idėjos, laikas“, „Tūkstantmečius nekintanti seksuali mada“ ir kitos programos skirtos ne profesionalams (nebent jei jie norėtų prisijungti prie dėstytojų komandos), o smalsiems ir atviriems žmonėms, kurie domisi supančiu pasauliu ir siekia tobulėti ne tik savo profesinėje srityje.

Visą spalio mėnesį laisvalaikio studijoje „Mūsų studija“ vyksta nemokami programų pristatymai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.