L.Linkevičius nustebo sužinojęs, kad Nobelio premijos laureatas – lietuvis

Apie tai, kad Nobelio ekonomikos premijos laureatas – grynakraujis lietuvis, žinojo nedaug žmonių. Praėjusią savaitę užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pasveikino Nobelio chemijos laureatą Michaelą Levittą, kuris turi lietuviškų šaknų. Pirmasis Nobelio premijos laureatas, kuris yra visiškai tikras lietuvis – ministrui ir kitiems aukštiems pareigūnams prasprūdo pro akis.

Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

2013-10-17 08:11, atnaujinta 2018-02-21 02:32

Apie tai, kad Nobelio ekonomikos premijos laureatas Robertas Shilleris yra tikrų tikriausias lietuvis, užsienio reikalų ministras sužinojo iš portalo lrytas.lt.

Niujorke viešintis ministras nepaprastai nudžiugo išgirdęs, kad prestižinį mokslo pasiekimų įvertinimą gavo dar vienas žmogus, kuris siejamas su Lietuva. R.Shilleris gyvena Amerikoje, jis – trečios kartos emigrantas. Lietuvis yra Jeilio universiteto profesorius ir vadovauja ekonomikos katedrai. 

„Aš asmeniškai to nežinojau. Reikės patikrinti, ar mūsiškiai tai žino. Gal komanda manęs neinformavo? Šiuo metu Lietuvoje nebūnu labai dažnai, ačiū jums už tokį skambutį“, – tris savaites intensyviai keliaujantis sakė L.Linkevičius.

Ministras pridūrė, kad visus su Lietuva susijusius Nobelio premijos laureatus reikės ne tik pasveikinti, bet ir kaip nors pritraukti prie Tėvynės. Chemijos srityje pasižymėjusį M.Levittą ministras pakvietė apsilankyti Lietuvoje.

„Žavimės Jūsų nuoširdžiu ryšių su Lietuva įvertinimu. Litvakų paveldo puoselėjimas ir įamžinimas yra labai svarbūs kuriant Lietuvos ateitį bei plėtojant Lietuvos ir Izraelio santykius. Leiskite Jus pakviesti aplankyti mūsų šalį, susitikti su Lietuvos mokslininkais ir aptarti galimą bendradarbiavimą. Man bus garbė susitikti su Jumis Lietuvoje“, – buvo rašoma L.Linkevičiaus sveikinime Nobelio chemijos premijos laureatui M.Levittui.

Tuo tarpu tikras lietuvis R.Shilleris jokio panašaus sveikinimo iš Lietuvos nesulaukė – kol kas tik iš giminaičių.

„Visus pasveikinsime, niekas neliks nepasveikintas. Ačiū, kad pastebėjote. Teikimai vyko ilgą laiką, labai gerai, kad atkreipėte dėmesį“, – akivaizdžiai geros nuotaikos šnekėjo L.Linkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.