A.Butkevičiaus kalbos užrūstino ir Lenkiją

Atrodo, kad premjero Algirdo Butkevičiaus liežuvis tampa jo paties priešu. Socialdemokratų lyderio pareiškimai nepatiko Lenkijai, su kuria Lietuva taip pat negali pasigirti gerais santykiais.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 18, 2013, 9:10 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 1:43 AM

Lenkijos užsienio reikalų ministerija atmetė A.Butkevičiaus teiginius, esą Lietuvos ambasadorė Varšuvoje yra ignoruojama.

Ministerijos teigimu, Lenkijos pareigūnų ir diplomatinės misijos vadovės Loretos Zakarevičienės ryšiai yra labai intensyvūs.

"Kontaktai tarp Lenkijos pareigūnų ir Lietuvos ambasadorės Lenkijoje L.Zakarevičienės bei Lietuvos pareigūnų yra labai intensyvūs. Lietuvai pirmininkaujant Europos Sąjungai, beveik nėra dienų, kad Vilniuje nesilankytų aukšto rango Lenkijos delegacija", - teigiama ministerijos pareiškime. Jį cituoja PAP naujienų agentūra.

Premjeras A.Butkevičius trečiadienį pareiškė, kad Lietuvos ambasadorei sunku susitikti su Lenkijos pareigūnais.

"Lenkijoje mūsų ambasadorė irgi yra ignoruojama tam tikrų institucijų ir jai taip pat yra labai sunku su kuo nors susitikti", - LRT televizijai sakė socialdemokratų partijos vadovas A.Butkevičius.

Jis taip pat aiškino, kad Rusijosje ignoruojamas Lietuvos ambasados vadovas Renatas Norkus, kuriam sunkiai sekasi bendrauti su Rusijos atstovais pastaruoju metu vykstančio prekybos karo metu.

Tačiau labiausiai valdančiosios koalicijos partnerius šią savaitę užrūstino A.Butkevičiaus komentuojami gandai esą "Tvarkos ir teisingumo" lyderis Rolandas Paksas siūlė prezidentei Daliai Grybauskaitei jo ir Darbo partijos paramą kitais metais vyksiančiuose rinkimuose mainais į teisiamų Darbo partijos lyderių laisvę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.