D.Grybauskaitė apdovanojo Lietuvą garsinančius medikus

Prezidentė Dalia Grybauskaitė

Valstybės apdovanojimus kardiologams Prezidentė įteikė jų darbo vietoje.<br>Dž.G.Barysaitė (president.lt)
Valstybės apdovanojimus kardiologams Prezidentė įteikė jų darbo vietoje.<br>Dž.G.Barysaitė (president.lt)
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 18, 2013, 2:40 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 1:25 AM

Prezidentės teigimu, šiemet Lietuvos vardas jau ne kartą skambėjo tarp pasaulio geriausiųjų - sporto, mokslo ir kitose srityse. Lietuvos medikų laimėjimai įtvirtino valstybę ir kaip inovatyvios medicinos šalį.

Už ypatingus nuopelnus kuriant ir pritaikant naujus gydymo metodus ir prietaisus širdies chirurginio gydymo srityje Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Karininko kryžiumi apdovanoti trys gydytojai.

Šiuo apdovanojimu pagerbtas Santariškių klinikų Kardiologijos ir angiologijos centro direktorius profesorius Audrius Aidietis, Širdies chirurgijos centro III širdies chirurgijos skyriaus vedėjas Gintaras Kalinauskas bei Širdies chirurgijos centro I širdies chirurgijos skyriaus vedėjas docentas Kęstutis Ručinskas.

Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžiai įteikti Kardiologijos ir angiologijos centro Širdies aritmijų ir rentgeno chirurgijos skyriaus vyresniajam ordinatoriui Giedriui Davidavičiui bei Anesteziologijos, intensyviosios terapijos ir skausmo gydymo centro II anesteziologijos reanimatologijos skyriaus vedėjui Robertui Stasiui Samalavičiui.

Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu apdovanota Kardiologijos ir angiologijos centro Širdies aritmijų ir rentgeno chirurgijos skyriaus operacinės slaugytoja Irena Sajevičienė.

Valstybės vadovė taip pat apžiūrėjo analogų Rytų Europoje neturinčias modernias hibridines operacines, kuriose vienu metu gali dirbti įvairių specialybių gydytojai. Šiose operacinėse ir buvo atliktos unikalios širdies operacijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: pirma JAV siunta Ukrainai – dar šią savaitę