Atidaręs B.Bradauską – rasi kitą B.Bradauską

Kartais prie žmogaus prilimpa epitetas taip stipriai, kad nugrandyti jį būtų galima tik su gyva oda.

Daugiau nuotraukų (1)

Edvardas Čiuldė

Oct 21, 2013, 12:54 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 11:55 PM

Pavyzdžiui, neįmanoma įsivaizduoti, kad kas nors imtų ir paprasčiausiai užrašytų tiesiog J.Erlicko pavardę. Dabar daug dažniau sakoma – gyvasis klasikas J.Erlickas (tik įdomu, čia norima akcentuoti, kad rašytojas dar gyvas, ar tai, kad jau klasikas), bohemos liūtas G.Patackas ir panašiai.

Lygiai taip ištarus B.Bradausko pavardę. Automatiškai priduriama – įtakingas Socialdemokratų partijos veikėjas.

Kas be ko, ne taip paprasta išmatuoti tas įtakas, juolab politikoje, kur kartais daug kas pasikeičia, apvirsta, t.y. nuvirtus vieniems, iškyla kiti įtakingieji.

Tačiau nenustatinėsiu B.Bradausko įtakingumo laipsnio partijoje ir tvarkant valstybės reikalus. Tiesiog pasakysiu, kas matosi plika akimi. Šis veikėjas – lyg superherojus, neskęstantis ir nesudegantis jokiomis aplinkybėmis.

Prisiminkime, kiek kartų jis sveikas išlipo iš savo paties užkurto gaisro. Ditirambais pašlovinęs Baltarusijos diktatorių ir kolūkinę santvarką, dažnai stodamas Lietuvos oponentų pusėje, nė karto nenusiplikė. Panašu, kad nieko neatsitiks ir dabar, kai B.Bradauskas ciniškai uždraudė Seimo salėje pagerbti žuvusius už tėvynės laisvę.

Kodėl B.Bradauskas visada išneša sveiką kailį, lieka rinkimų sąrašuose, kai dėl daug mažesnių nesusipratimų dažnas politikas yra palaidojęs savo karjerą?

Atrodytų, kad partijai tokie išsišokimai neprideda garbės, tačiau mūsų herojus čia stovi kaip mūras. B.Bradauskas – tarsi devynis politinius gyvenimus turinti katė.

Todėl, neori nenori, peršasi daug paprastesnis atsakymas, nei galima manyti. Panašu, jog B.Bradauskas nėra joks išsišokėlis. Jis tik viešai ištaria tai, ką kiti įtakingi socialdemokratų veikėjai panašiai visada galvoja, bet nedrįsta paviešinti.

B.Bradauskas yra išorinė pusė to reiškinio, kurio vidinė pusė yra toks pat B.Bradauskas. Vienas B.Bradauskas įžeidė žuvusiųjų atminimą, saugodamas rusų pasiuntinio ramybę, kitas B.Bradauskas, labai tikėtina, įtikdamas rusams palaidos Visagino AE statybos planus ir t.t.

B.Bradauskas – tai tiesiog daugiasluoksnė socialdemokratų lėlė, lietuviškas rusiškos matrioškos analogas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.