Gedėti šeimose užmuštų moterų atėjo ir P.Gražulis

Ketvirtadienį prie Seimo sužibo gedulo ir vilties švieselės. Į akciją „Tylos liudytojai“ susirinkę žmonės uždegė žvakutes. Taip jie pagerbė moteris, kurias nužudė smurtaujantys jų artimieji, dažniausia - vyrai.

Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

Oct 24, 2013, 12:03 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 9:33 PM

Pasmalsauti prie akcijos dalyvių atėjo ir Seimo narys Petras Gražulis. Neseniai su žmona išsiskyręs parlamentaras piktinosi šeimose smurtaujančiais vyrais. Jis tikino, kad Lietuvos įstatymai tinkamai saugo nuo vyrų kenčiančias moteris, tik įstatymų vykdymas esą niekam tikęs.

Pilietinę akciją surengė koalicija „Moters teisės – visuotinės žmogaus teisės“. Renginys truko apie 30 minučių. Būrelis moterų laikė kelis juodus plakatus, raginančius pasirūpinti aukomis. Ramiai bestoviniuojančias moteris stebėjo trys policijos pareigūnai.

Akcijos dalyviai reikalavo veiksmingesnės apsaugos moterims, kurios kenčia smurtą šeimose.

„Mes prašome, reikalaujame rimto policijos pasirengimo spręsti šią problemą. Ir vykdomosios valdžios atsakomybės skirti papildomų lėšų tam, kad būtų užtikrinta apsauga nukentėjusiems asmenims“, - spaudos konferencijoje ketvirtadienį sakė asociacijos Vilniaus Moterų namai vadovė Lilija Vasiliauskienė.

Policininkai Lietuvoje nėra specialiai ruošiami, kaip elgtis su nukentėjusiomis moterimis ar vyrais. L.Vasiliauskienės teigimu, pareigūnai kartais verčia kaltę dėl smurto pačioms aukoms. Tai Vilniaus Moterų namų direktorę neramina.

Už moterų saugumą kovojantys nevyriausybinių organizacijų atstovai siūlo įvesti apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje orderį. Jis padėtų apsaugoti moteris nuo smurtaujančių vyrų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?