Briuselyje pristatyti Lietuvos pasiekimai įgyvendinant ES Tarybos rekomendacijas

Penktadienį Lietuvos delegacija,

Dėmesio centre Briuselyje - Lietuvos vadovė D.Grybauskaitė.<br>AP nuotr.
Dėmesio centre Briuselyje - Lietuvos vadovė D.Grybauskaitė.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 25, 2013, 5:43 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 8:22 PM

Pasak viceministrės, viena iš svarbiausių priemonių, siekiant didesnio VVĮ veiklos efektyvumo, yra nuosavybės valdymo ir reguliavimo funkcijų atskyrimas.

„Vyriausybės patvirtintas Valstybės turtinių ir neturtinių teisių įgyvendinimo valstybės valdomose įmonėse tvarkos aprašas leidžia užkirsti kelią interesų konfliktui ir užtikrina, kad pareigūnai, atsakingi už atitinkamo ūkio sektoriaus priežiūrą, nedalyvautų tame sektoriuje veikiančių VVĮ valdyme“, - pristatydama Lietuvoje įgyvendinamą VVĮ reformą sakė ji.

Anot viceministrės, VVĮ veiklos skaidrumas ir veiksmingumas yra vienas iš Lietuvos Vyriausybės prioritetų 2013-2014 m., o Lietuvos VVĮ reforma yra vienas darbų Nacionalinėje reformų darbotvarkėje. EK pripažino, kad Lietuva imasi tinkamų veiksmų, įgyvendindama šią svarbią reformą.

R. Noreikienė taip pat pristatė Lietuvos siūlymą dėl Europos semestro, kaip Europos Sąjungos (ES) ekonominės politikos koordinavimo instrumento, įgyvendinimo patobulinimo 2014 m.

„Europos semestras yra svarbi priemonė koordinuoti ES ekonomikos valdymą. Mes turime visiškai išnaudoti Europos semestro galimybes, kad valstybės narės galėtų įgyvendinti reikiamas struktūrines reformas. Palyginti su ankstesniais Europos semestro ciklais, padaryta pažanga, tačiau vis dar yra galimybių tobulėti“, - kalbėjo viceministrė.

Susitikime EK atstovai didelį dėmesį skyrė mokesčių sistemos pertvarkai. Aptarta pažanga ir tolesni veiksmai reformuojant mokesčių sektorių.

Taip pat aptartas nedirbančio ir nesimokančio jaunimo įtraukimo į darbo rinką, švietimo sistemą bei visuomeninį gyvenimą klausimas. Rengiamos priemonės privalės užtikrinti, kad jauni bedarbiai (iki 25 metų) per 4 mėnesius pradėtų dirbti, mokytis arba būtų nusiųsti į praktiką ar stažuotę praktiniams įgūdžiams darbo vietoje įgyti. Iki 2020 m. išplėtus bendradarbiavimą su darbdaviais tikimasi dvigubai padidinti praktinio mokymo realiose darbo vietose mastą.

Pristatant daugiabučių namų atnaujinimo programos įgyvendinimą pabrėžta, kad 2013 m. sukūrus naują daugiabučių namų modernizavimo modelį atnaujinimo procesas gerokai paspartėjo. Sustiprinus savivaldybių vaidmenį, visa finansinė ir administracinė našta tenka projekto administratoriui, o ne gyventojui. Nuo metų pradžios atnaujinimui yra atrinkti 2 539 daugiabučiai ir parengti 967 investiciniai planai.

Ūkio viceministrės siūlymu tokios dvišalės konsultacijos su EK, šiuo metu vykstančios ekspertiniu lygiu, turėtų vykti ir politiniu lygiu valstybėje narėje. EK atstovų manymu, R. Noreikienės pasiūlyta idėja galėtų prisidėti prie glaudesnio ir konstruktyvesnio tolesnio bendradarbiavimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.