Valgei saldainių „Kregždutė“? Pūsk į alkoholio tikrintuvą!

Kauniečio eksperimentas sudomino Kauno gydytojus. Jis suvalgė saldainių „Kregždutė“ ir atvyko į Kauno priklausomybių ligų centrą (KPLC), kad pasitikrintų girtumą. Papūtęs į alkoholio matuoklį vyras pamatė, kad nėra visiškai blaivus.

Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

Oct 25, 2013, 8:36 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 8:12 PM

„Jis buvo girdėjęs, kad saldainiuose „Kregždutė“ yra alkoholio. Atvyko pas mus suvalgęs vien šių saldainių, susimokėjo patikrinimo mokestį ir papūtė į alkoholio matuoklį. Tikrintuvas nustatė nežymų nukrypimą“, – pasakojo KPLC vadovas Tautvydas Zikaras.

Jis tikino, kad nukrypimai neryškūs ir žmogus dėl „Kregždutės“ negali turėti kokių nors nemalonumų. T.Zikaras ramino „Kregždutės“ mėgėjus – vien saldainių prisivalgiusio žmogaus policija nesulaikys dėl girtumo – alkoholio matuoklio parodymai yra labai nežymūs. „Ne tiek, kad būtų galima bausti ar net atimti teises“, – tikino gydytojas.

„Kregždutė“, kitaip nei saldainiai su alkoholiu, yra įdaryta neskystu įdaru. Gydytojas spėja, kad dėl nežymaus „girtumo“ kaltas saldainių įdarui gaminti naudojamas kremas. „Tai yra technologų darbas. Kažkoks kremas viduje, kurio gamybai naudojamas alkoholis. Gal priklauso ir nuo saldainių partijos?“ – spėliojo T.Zikaras.

KPLC vadovas aiškino, kad yra tokių produktų, kurių gamyboje naudojama šiek tiek alkoholio, o tai gali iškreipti alkoholio matuoklio parodymus. Kitų produktų, išskyrus „Kregždutę“, jis negalėjo įvardyti.

Girtumo tikrinti į KPLC žmones atveža Kauno policija. Kai kuriuos atsiunčia darbdaviai. Dar kiti pasitikrinti nori patys.

Alkoholio – kaip kefyre, duonoje ar vaisių sultyse

Saldainius „Kregždutė“ gamina „Vilniaus pergalė“. Įmonės gamybos direktorė Gitana Šimanskienė paaiškino, kad gaminant „Kregždutę“ iš tiesų yra naudojamas nedidelis etilo alkoholio kiekis. „Jis naudojamas technologiniams tikslams, jo dalis gamybos metu išgaruoja“, – aiškino G.Šimanskienė.

Ji tikino, kad įmonė neslepia saldainių sudėties – ženklinime nurodo visas sudedamąsias dalis.

„Nedideli alkoholio kiekiai yra ir tokiuose „nekaltuose“ produktuose, kaip kefyras, duona, vaisių sultys ir pan. Saldainiuose „Kregždutė“ tikrai nėra daugiau alkoholio nei paminėtuose produktuose“, – tikino „Vilniaus pergalės“ gamybos direktorė.

„Kregždutė“ yra vieni seniausių įmonės saldainių. Jų gamyba prasidėjo nuo 1961 metų. Anot G.Šimanskienės, laikui bėgant buvo padaryta tik labai nežymių receptūros pakeitimų, pavyzdžiui, vietoj mandarinų paviros, pradėta naudoti obuolių tyrė. 

Saldainiai nėra laimėję apdovanojimų, nebuvo ir smaližių skundų. „Didžiausias jų pripažinimas – kad saldainiai tiek metų yra populiarūs ir mėgiami pirkėjų“, – sakė G.Šimanskienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.