Ar tikrai didžiausia Kauno vertybė yra panos?

Koks siaubas - daugybę metų kauniečiai nežinojo, kad didžiausia miesto vertybė, dėl kurios į Kauną turėtų veržtis užsieniečiai, yra ne tarpukario architektūra, ne Kauno pilis, žaliasis miesto apdaras, krepšinis ar „Žalgirio“ arena, o PANOS. Taip taip – panos, lietuviškiau pasakius – merginos.

Daugiau nuotraukų (1)

Jadvyga Pekarskaitė

2013-10-26 09:00, atnaujinta 2018-02-20 20:07

Šią savaitę pristatant miestą reprezentuojantį vaizdo klipą „Kaunas dalijasi jausmais“, tai atskleidė Kauno kino studijos direktorius M.Žalėnas. „Būkim biedni, bet teisingi – užsieniečiai į Kauną užsuka pažiūrėti ne pilies, bet gražių panų“, – pareiškė kaunietiško kino strategas.

Iš nuostabos išsižiojusiems oficialaus vaizdo klipo pristatymo dalyviams M.Žalėnas dar kartą pakartojo, kad pagrindinė vaizdo klipo mintis ir buvo parodyti užsieniečiams gražias kaunietes merginas. Suprask, visi kiti nufilmuoti miesto objektai – tik tarp kitko.

O kokios būtent PANOS domina miesto svečius? Ilgakojės trumpais sijonais? Balintais dantimis ir standintomis krūtinėmis? Kino studijos direktorius to kažkodėl neatskleidė, nors ir prasitarė, kad susidaryti nuomonę, kas Kaune svarbiausia ir patraukliausia, jam padėjo butus užsieniečiams nuomojantis draugas. Neįprastas ekspertas, ar ne?

Įdomu būtų sužinoti, kas yra tas miesto vertybes puikiausiai išmanantis M.Žalėno draugas ir kokiems užsieniečiams jis nuomoja butus. Nesinorėtų įtarti, kad šių butų aprašymuose akcentuojama plati lova, romantiškas apšvietimas ir galimybė „plotu“ pasinaudoti valandai ar dviem.

Žiūrint Kauną turistams pristatysiantį vaizdo klipą į akis krinta ir tai, kad meilės istorijos herojai atviru „Mercedes“ važinėja pėsčiųjų zonomis – aplink soborą ir Vilniaus gatve.

Lygiai taip, kaip savo prabangius automobilius demonstruojantys ir iki pat kavinių durų privažiuoti norintys visagaliai „auksiniai“ ar nusikalstamų Kauno gaujų berniukai, kuriems nei eismo, nei kitos taisyklės negalioja.

Todėl galima tik užjausti policijos pareigūnus, kurie ateityje norės tokius erelius nubausti – šie drąsiai galės siųsti visus tvarkdarius miesto reprezentacinio vaizdo klipo pažiūrėti.

Užjausti reikėtų ir merą A.Kupčinską. Tiek stengėsi dviračius mieste propaguoti, net dviračių medis Rotušės aikštėje atsirado, ir še tau – sveikuolio ir spartuolio vicemero S.Buškevičiaus inicijuotos kino studijos kūrėjai kaip patraukliausią kauniečiui transporto priemonę „mersedesą“ pakišo.

Laikinoji sostinė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.