Vis dar norėčiau sugalvoti kažką naujo

Jaučiuosi lengvai pavargęs ir absoliučiai laimingas. Porą dienų noriu nieko neveikti. Nors žinau, kad vis tiek veiksiu - negaliu be veiklos būti ilgai.

Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Mamontovas

2013-10-28 08:20, atnaujinta 2018-02-20 19:28

Po didelių koncertų ateina tuštumos pojūtis. Bet mane jis aplankys gruodį, kai du paskutinius sykius suvaidinsiu Hamletą Eimunto Nekrošiaus spektaklyje. Tai bus tam tikro mano gyvenimo etapo pabaiga. Ką po to veiksiu, aš visiškai nežinau. Žinoma, kažką sugalvosiu. Esu sukūręs penkias naujas dainas, bet kol kas nežinau, kada ir kaip jas žmonės išgirs.

Ta nežinomybė man ir patinka. Kai išleidi savo geriausių dainų albumą, ką aš ir padariau, turi du kelius - arba visą likusį gyvenimą jas ir groti, arba sugalvoti kažką naujo. Aš vis dar norėčiau sugalvoti kažką naujo.

Koncerto Vilniuje dieną atmosfera užkulisiuose buvo ypatinga. Prieš koncertą jaučiau įtampą, nes tai - metus trukusio darbo finalas. Per koncertą buvo akimirkų, kai atrodė, kad viską stebiu iš šalies. Kosminė būsena, kuri šiek tiek priminė paskutinį "Foje" koncertą 1997-aisiais - tik tada aš visą laiką buvau tarsi šalia scenoje, sunkiai suvokiau, kas vyksta.

Beje, dar ruošiamės kelionei į Ameriką, kur turėsime du koncertus. Ten kartu vyks ir Algis Kriščiūnas ir Darius Burokas iš "Foje", gaila, kad neišeina pasiimti ir kitų "Foje" narių.

1997-aisiais atsisveikinimo koncertus grojome keturiese. Bet kiti buvę "Foje" nariai iki šiol nebuvo pajutę tos didžiulio koncerto euforijos. Fantastika, kad Saulius Valikonis, Eugenijus Pugačiukas, Romas Rainys, vokalistė Loretta Petereit dabar gavo progą paskutinį kartą pagroti "Foje". Taip teisinga, taip turi būti, nes jie - svarbi "Foje" istorijos dalis. Be jų manęs tikriausiai niekada nebūtumėte išgirdę.

Paskutinio koncerto vakarą visi jautėsi pakiliai. Tie, kurie scenoje grojo, tie, kurie įgarsino, tie, kurie reguliavo apšvietimą. Tikiu, kad ir publika jaučiasi taip pat. Todėl nesinori to tiražuoti. Juk būtų galima, pavyzdžiui, kitą vasarą dar surengti tokių koncertų po atviru dangumi. 

Bet tai būtų neteisinga žmonių, kurie atėjo į šiuos keturis koncertus, atžvilgiu. Jie brangiai mokėjo už bilietus, jų dėka galėjome pastatyti dideles dekoracijas, nepigiai suorganizuoti koncertą. Todėl jie pamatė vienkartinį renginį, kokio daugiau nebus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.