Mažamečius vaikus praradusi jauna motina žada gydytis nuo alkoholizmo

Kupiškio rajone iš namų vėlų vakarą išvaryto penkiamečio motina atgailaudama iš globos namų bando susigrąžinti sūnų ir kartu su juo paimtą dukrą. Dėl girtavimo vaikų netekusi motina prieš kamerą pažadėjo gydytis, tačiau vaiko teisių specialistai aklai motina netiki ir vaikus žada atiduoti nebent po pusmečio, praneša „Lietuvos ryto" televizija.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 29, 2013, 6:35 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 6:08 PM

Prieš savaitę Kupiškio rajoną sukrėtus istorijai, kai močiutė iš šios atokios sodybos išvarė penkiametį ieškoti girtaujančios 27-erių motinos, berniukas ir jo sesuo buvo apgyvendinti globos namuose. Kurį laiką motina nuo žurnalistų slapstėsi.

Galiausiai išsiblaiviusi jauna mama atgailauja ir dievagojasi daugiau negersianti, kad tik pavyktų susigrąžinti vaikus.

„Atrodydavo, kad nesu tokia alkoholikė, kad reikėtų net gydytis. Socialinė darbuotoja sakė nustoti, bet aš galvojau, kad nesu tiek įklimpusi, kad netgi vaikai nukentėtų", - kalbėjo jauna motina.

Dėl alkoholio problemų turinčios šeimos kaimynai teigė, kad vaikus praradusi motina nuolat kovoja su alkoholizmu, bet ją vėl įtraukė išgerti mėgstantis sugyventinis.

„Vienu metu jau buvo nustojus, tikino, kad nebegers, bet tas sugyventinis toks „pijokėlis", kiekvieną dieną būna „kominis". Ta „baba" gavus pensiją parsinešė, užragavo ir nebeatsilaikė", - kalbėjo kaimynė Danutė.

Iš girtaujančios šeimos namų paimti mažamečiai globos namuose praleis maždaug pusmetį. Tolimesnis likimas priklausys nuo pačios mamos pastangų ir noro rūpintis vaikais.

„Pažadas (nebegerti - red.) buvo duotas, tik, gaila, ne ilgai tęsėsi. Todėl ir sakau, bus matyti - negaliu prognozuoti, ar tikrai motina eis iki galo ir keis savo gyvenimo būdą, kad vaikus galėtų pasiimti, ar teks kreiptis į teismą dėl laikino tėvų valdžios ribojimo", - sakė Rokiškio rajono savivaldybės Vaikos teisių apsaugos skyriaus vedėja Nijolė Urbonavičienė.

Kol kas mama savo vaikų globos namuose neaplankė, tik kalbėjosi telefonu. Šv. Kazimiero vaikų globos namų direktorius Petras Remeikis teigė, kad penkiametis naujojoje aplinkoje jaučiasi gerai, bet jau nori namo.

„Berniukas pakankamai savarankiškas, pats susitvarko, pasirūpina savimi, valgydamas taupo maistą. Bet jau pasiilgo namų.

Kaip nekeista, vaikai idealizuoja savo biologinius tėvus, kad ir kokie jie bebūtų. Mes visko negalim atstoti, kad ir labai stengiamės, - sakė P.Remeikis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.