Teismas: „V.Šustausko ir P.Gražulio advokatas R.Andrikis – kaltas“

Elektrėnų policijos pareigūnams įkliuvusiam garsiam advokatui Rimui Andrikiui sausam iš balos nepavyko ištrūkti.

Elektrėnų policijos pareigūnams įkliuvusiam garsiam advokatui Rimui Andrikiui sausam iš balos nepavyko ištrūkti.<br>V.Balkūno nuotr. iš archyvo
Elektrėnų policijos pareigūnams įkliuvusiam garsiam advokatui Rimui Andrikiui sausam iš balos nepavyko ištrūkti.<br>V.Balkūno nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Valentinavičius

Oct 29, 2013, 4:42 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 6:15 PM

Vilniaus miesto apylinkės teismas už tai, kad jis transporto priemonę vairavo neblaivus, advokatą nubaudė 2,2 tūkst. litų bauda. Advokatas taip pat negalės dvejus metus ir vieną mėnesį vairuoti automobilio.

Garsus advokatas gindavo ne ką mažiau žinomus asmenis. Pastaruoju laiku R.Andrikis talkino Seimo nariui Petrui Gražuliui, buvusiam Kauno merui Vytautui Šustauskui. Advokatas taip pat dalyvauja Darbo partijos vadinamojoje juodosios buhalterijos byloje.

R.Andrikis įkliuvo ketvirtadienį vakare, kai pareigūnai gavo pranešimą, kad Elektrėnų link važiuoja visureigis, kurio vairuotojas gali būti neblaivus.

„Tikra tiesa, sėdau prie vairo neblaivus. Aš vairavau išgėręs ir tuo viskas pasakyta. O to daryti negalima – bet kokie pasiaiškinimai yra paprasčiausia beverčiai“, – apgailestavo R.Andrikis.

Advokatas teigė nežinantis, kodėl į jo automobilį vairuotojai atkreipė dėmesį ir pranešė kelių patruliams.

Policijos pareigūnai apie pavojingai manevruojantį ir avarines situacijas sudarantį „Chevrolet“ gavo net keletą pranešimų. Vieno liudininko teigimu, automobilis kliudė kelio atitvarą.

R.Andrikis taip pat sakė nesitikėjęs, kad į alkoholio tikrintuvą įpūs daugiau nei 1,8 promilės. R.Andrikis sakė buvęs nustebęs, kad išgėręs, jo manymu, ne tiek ir daug galėjo šitaip apgirsti. Jis įpūtė 1,86 promilės.

„Aš tikrai negalvojau, kad tiek galima įpūsti. Aš to tikrai nesitikėjau, bet faktas lieka faktu“, – sakė R.Andrikis ir patikino, kad stipriųjų alkoholinių gėrimų tą vakarą nevartojo.

Įvykio dieną R.Andrikiui užfiksuotas vidutinis (nuo 1,51 iki 2,5 promilės) neblaivumo laipsnis.

Už šį pažeidimą asmenims gresia nuo 2 iki 3 tūkst. litų bauda su transporto priemonės vairavimo teisių atėmimu nuo dvejų iki trejų metų.

Piniginė bauda gali būti pakeista administraciniu areštu nuo dešimties iki trisdešimties parų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.