Kaune nušvito tūkstančiai žvakelių

Lapkričio 1-osios vakarą Kauną vėl nušvietė gausybės žvakelių šviesa. Ir senamiestyje, Vilniaus gatvėje, ir Laisvės alėjoje jas uždegė mirusiųjų atminimą kasmet įamžinantys Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto studentai bei jiems talkinę miestiečiai.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Nov 1, 2013, 7:22 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 4:19 PM

Ši graži bei įspūdinga akcija Kaune vyksta jau dvyliktąjį kartą, ji sulaukė itin didelio kauniečio ir miesto svečių susidomėjimo. Aplankę artimųjų kapus žmonės traukė į miesto centrą pasigėrėti įspūdingu reginiu.

Studentų sumanymas susikaupimu ir ramybe pagerbti visus mirusiuosius prieš dvylika metų buvo gana kuklus - pirmoji „Sielų upė“ nusitęsė Vilniaus universiteto Kauno humanitariniame fakultete nuo dekanato iki Kultūros katedros.

Po metų žvakutės buvo degamos tik prie Arkikatedros, tačiau ilgainiui studentų iniciatyva pritraukė vis daugiau žmonių, ir žvakučių jūra plėtėsi tolyn per senamiestį, kol galiausiai šviesos tiltas sujungė Arkikatedrą su Kauno šv. Arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.