Lietuviai tiki, kad gyvenimas tik gerėja

Mažėja manančiųjų, kad

Per mėnesį optimistų Lietuvoje, tikinčių, kad gyvenimas eina geryn, padaugėjo.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Per mėnesį optimistų Lietuvoje, tikinčių, kad gyvenimas eina geryn, padaugėjo.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 1, 2013, 11:01 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 4:31 PM

Naujienų agentūros ELTA užsakymu rugsėjo 20-30 dienomis rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų bendrovės „Baltijos tyrimai“ atliktos apklausos duomenimis, daugiau nei pusė (55 proc.) 18 metų ir vyresnių Lietuvos gyventojų atsakė, kad reikalai pastaruoju metu Lietuvoje iš esmės krypsta į blogąją pusę, o 44 proc. respondentų mano, kad reikalai mūsų šalyje pastaruoju metu gerėja. 1 proc. apklaustųjų neturėjo nuomonės šiuo klausimu.

Per paskutinį mėnesį 5 procentiniais punktais padidėjo manančių, kad reikalai šalyje gerėja, o, lyginant su gyventojų vertinimais prieš metus, teigiamai vertinančiųjų padėtį Lietuvoje padaugėjo 20 procentinių punktų (2012 metų rugsėjo mėnesį net 75 proc. situaciją šalyje vertino neigiamai).

Didesni optimistai (mano, kad reikalai greičiau gerėja, nei blogėja) yra jaunimas iki 30 metų (54 proc. mano, kad reikalai gerėja), didmiesčių gyventojai (53 proc.), respondentai su aukštuoju išsilavinimu (58 proc.) bei gyventojai su didžiausiomis šeimos pajamomis - daugiau kaip 2 tūkst. 500 litų per mėnesį (58 proc.).

Daugiau už kitus dabartine padėtimi šalyje yra nepatenkinti vyresni nei 50 metų žmonės (62 proc. iš jų mano, kad reikalai Lietuvoje blogėja), respondentai su nebaigtu viduriniu išsilavinimu (67 proc.), bedarbiai (66 proc.), pensininkai (65 proc.), lenkų tautybės gyventojai (83 proc.) bei respondentai su mažiausiomis šeimos pajamomis - iki 1 tūkst. 500 litų per mėnesį (70 proc.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.