Svarbu: ką reikia žinoti apie eismą per Vėlines?

Visų Šventųjų ir Vėlinių

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 1, 2013, 10:42 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 4:31 PM

Policija pažymi, kad daugeliui gyventojų lankant artimųjų kapus, keliuose padidėja transporto priemonių srautai, žmonėms iškyla problemų, statant automobilius.

„Pareigūnų patruliavimo maršrutai bus nukreipti į masines žmonių susibūrimo vietas, atkreipiamas dėmesys į vietas, kuriose dažniausiai įvyksta teisės pažeidimai, eismo įvykiai. Į pagalbą policija pasitelks ir policijos rėmėjus“, - rašoma policijos pranešime.

Pareigūnai perspėja, kad šiomis dienomis padaugėja atvejų, kai apvagiami ilgesniam laikui be priežiūros palikti gyvenamieji namai, butai, transporto priemonės.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas ragina gyventojus prieš išvykstant iš namų nepamiršti išjungti iš elektros tinklo elektrinių bei šildymo prietaisų, nepalikti besikūrenančios ar įkaitusios krosnies, patikrinti, ar išjungtos dujos.

Ugniagesiai gelbėtojai pastebi, kad prie kapinių dažnai perkrautos šiukšliadėžės gali užsiliepsnoti nuo neužgesintos nuorūkos, o kartais šiukšlės ir padegamo, todėl kapinių administracijos šiomis dienomis turėtų pasirūpinti, kad šiukšlės būtų išvežtos.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba informuoja, kad Visų Šventųjų dienos proga Lietuvos ir Baltarusijos pasienio ruože gyvenantys asmenys galės vykti per Norviliškių ir Krakūnų vietinio eismo punktus aplankyti artimųjų kapų kaimyninėje valstybėje.

Veiks Norviliškių ir Krakūnų vietinio eismo punktai

Vilnius, lapkričio 1 d. (BNS). Visų Šventųjų ir Vėlinių dienomis Lietuvos ir Baltarusijos pasienio ruože gyvenantys asmenys galės vykti per Norviliškių ir Krakūnų vietinio eismo punktus aplankyti artimųjų kapų kaimyninėje valstybėje.

Lapkričio 1 ir 2 dienomis nuo 9 iki 16 val. tai bus galima padaryti per Norviliškių kontrolės punktą, lapkričio 1 dieną nuo 9 iki 16 val. - per Krakūnų punktą. Abu jie yra Dieveniškių seniūnijoje, Šalčininkų rajone, informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Kiti vietinio eismo punktai pasienyje su Baltarusija veiks pagal įprastą darbo grafiką. VSAT atkreipia dėmesį, kad per vietinio eismo punktus teisę vykti į Baltarusiją turi tik pasienio ruožo gyventojai.

Pasak vidaus reikalų ministro Dailio Alfonso Barakausko, šie laikini sienos apsaugos režimo pakeitimai įsigalioja siekiant pasienio gyventojams palengvinti ir supaprastinti artimųjų kapų lankymą, pagarbos jiems išreiškimą.

Pernai lapkričio 1 dieną per papildomai atidarytą Norviliškių punktą į abi puses sieną kirto 93 Lietuvos ir Baltarusijos piliečiai, per Krakūnų punktą – 80 abiejų šalių piliečių.

Pasienio ruožo gyventojai, kirsdami sieną vietinio eismo kontrolės punktuose privalo turėti pasus, Baltarusijos vizą bei šioje šalyje galiojantį privalomojo sveikatos draudimo liudijimą (polisą).

Ragina pasikeisti padangas ir paisyti pasikeitusių greičio reikalavimų

Nuo lapkričio pirmosios pagal Kelių eismo taisykles keičiasi reikalavimai padangoms ir greičiui.

Nuo šios dienos lengvųjų automobilių, motociklų ir triračių greitis automagistralėse ribojamas iki 110 km/val. greičiu, greitkeliuose - iki 100 km/val.

Automobiliai, kurių masė - iki 3,5 tonos, nuo lapkričio 10-osios nebegalės važinėti su vasarinėmis padangomis. Padangų protektoriaus rašto gylis turės būti ne mažesnis kaip 3 milimetrai.

Visi šie reikalavimai padangoms ir greičiui galios iki kovo 31-osios.

Taip pat nuo lapkričio pirmosios galima važinėti su dygliuotomis padangomis, tačiau jas naudojant, reikės prisiklijuoti specialų skiriamąjį ženklą. Dygliuotąsias padangas bus galima naudoti iki balandžio 10 dienos.

Ilgėjant tamsiajam paros laikui, policija primena, kad tamsoje ar esant blogam matomumui pėstieji ir dviratininkai privalo vilkėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais arba būti prie drabužių prisisegę kitiems eismo dalyviams matomoje vietoje atšvaitą. Pėstieji gali neštis ir šviečiantį žibintą.

Vadeliotojai privalo dėvėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.