L.Graužinienės ir R.Miliūtės konflikte - antras raundas

Šį pirmadienį Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė pasiryžusi atlaikyti aštrius LRT laidų vedėjos Ritos Miliūtės klausimus dar kartą. Prieš mėnesį vos tapusi Seimo pirmininke tą patį vakarą L.Graužinienė dalyvavo R.Miliūtės ir žurnalisto Edmundo Jakilaičio laidoje.

L.Graužinienė dalyvaus R.Miliūtės laidoje.<br>Fotomontažas
L.Graužinienė dalyvaus R.Miliūtės laidoje.<br>Fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-11-04 11:02, atnaujinta 2018-02-20 15:19

Aštrūs laidos vedėjos klausimai glumino Seimo pirmininkę, ji buvo nuolat speičiama į kampą ir dėl to neslėpė savo susierzinimo.

Laidos vedėja mėgino iškvosti politikę, ar ji pritaria Viktoro Uspaskicho nuomonei apie teismus ir teisėjus, kuriuos buvęs dvasinis „darbiečių” lyderis vadino nusikaltėliais.

Tačiau Seimo pirmininkė bandė išvengti konkrečių atsakymų, kalbėjo apie kitus dalykus, piktinosi, kad yra pertraukiama, ir neslėpė, jog jai labai nepatinka tai, kaip vyksta pokalbis.

Kvietėsi LRT vadovą

Seimo pirmininkė netgi buvo išsikvietusi Lietuvos radijo ir televizijos vadovą Audrių Siaurusevičių. Tačiau jis teigė neišgirdęs jokių priekaištų dėl R.Miliūtės ir dėl kitų LRT laidų.

L.Graužinienės nurodymas iškviesti A.Siaurusevičių nustebino R.Miliūtę: „Negaliu tuo patikėti, manau, kad čia kažkokia klaida. Aš tikiuosi, jog Seimo valdyboje užteks proto, kad tokių dalykų nebūtų.”

Žurnalistė įsitikinusi, kad kalbindama politikę neperžengė etikos ribų.

Mėnesio sėkmės ir nesėkmės

Mėnuo - tiek laiko Seimo pirmininkės pareigas eina L.Graužinienė. Kokios buvo pirmojo mėnesio sėkmės ir nesėkmės pačios Seimo pirmininkės vertinimu? Kokios aplinkybės lėmė pirmųjų darbų pasirinkimą tiek vidaus, tiek užsienio politikoje?

Kaip klostosi šalies parlamento vadovės santykiai su kitomis valdžios šakomis, įskaitant vyriausybę ir prezidentūrą?

Kaip L.Graužinienė vertina galimus kandidatus artėjančiuose Lietuvos prezidento rinkimuose?

Tokius klausimus pirmadienio vakarą Seimo pirmininkei užduos žurnalistė R.Miliūtė.

Atsakymai - pirmadienį vakare tiesiogiai laidoje „Teisė žinoti“ 21 val. 30 min. per LRT televiziją. Laidą veda Rita Miliūtė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.