Seimo liberalai šią savaitę žada pradėti rinkti parašus dėl apkaltos N.Venckienei

Opozicijai priklausantys Seimo

N.Venckienė Seimo posėdžių nelanko nuo balandžio pradžios, kai buvo panaikintas jos Seimo nario teisinis imunitetas.<br>J.Stacevičiaus nuotrauka iš archyvo
N.Venckienė Seimo posėdžių nelanko nuo balandžio pradžios, kai buvo panaikintas jos Seimo nario teisinis imunitetas.<br>J.Stacevičiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 4, 2013, 5:12 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:59 PM

„Kadangi Seimo pirmininkė neatlieka savo pareigų ir nedaro jokių veiksmų dėl apkaltos posėdžių nelankančiai N.Venckienei, informavau, kad yra parengtas apkaltos tekstas“, - pirmadienį po Seimo frakcijų ir komitetų pirmininkų pasitarimo su parlamento vadove Loreta Graužiniene sakė Liberalų sąjūdžio seniūnas Eligijus Masiulis.

Anksčiau liberalai buvo kreipęsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, kad ši imtųsi inicijuoti apkaltą N.Venckienei, tačiau sulaukė neigiamo atsakymo.

„Tuomet eisime kitu keliu - išplatinsime apkaltos projekto tekstą frakcijoms, palauksime jų pastabų ir ketvirtadienį pradėsime rinkti parašus“, - teigė E.Masiulis.

Seimo statutas numato, kad teikti Seimui pradėti apkaltos procesą turi teisę ne mažesnė kaip ketvirtadalio Seimo narių grupė, tai yra ne mažiau kaip 36 parlamentarai.

Pasak liberalo, N.Venckienė jau yra praleidusi daugiau kaip 50 Seimo posėdžių, parlamente ji nesirodo nuo balandžio 9 dienos, kai Seimas panaikino jos teisinį imunitetą.

„Tai yra Seimo nario pareigų neatlikimas, o tai šiurkštus Konstitucijos pažeidimas“, - teigė E.Masiulis.

Seimo pirmininkė savo ruožtu informavo, kad trečiadienį dėl N.Venckienės į parlamento valdybos posėdį kviečiamas generalinis prokuroras Darius Valys.

„Priimtas bendras sutarimas trečiadienį pakviesti generalinį prokurorą ir išsiaiškinti, kodėl, kokios priežastys kliudo įvykdyti jiems savo ruožtu savo veiksmus, kadangi Seimas yra suteikęs neliečiamybės atėmimo galimybę, ar jau viskas padaryta, ar visos procedūros išpildytos, kodėl taip ilgai tas procesas užtrunka“, - aiškino L.Graužinienė.

Policija yra paskelbusi politikės paiešką, teisinės pagalbos prašymai išsiųsti į JAV. Žiniasklaidos pranešimais, N.Venckienė buvo pastebėta Čikagoje. Prokurorų teigimu, galima Seimo narės buvimo vieta nustatyta, bet ne tiksli.

Šiaulių apygardos prokuratūra siekia N.Venckienę apklausti. Prokurorai pernai spalį jai pateikė įtarimus pagal šešis Baudžiamojo kodekso straipsnius. Įtariama, kad N.Venckienė prieš dvejus metus Panevėžio miesto apylinkės teismo patalpose viešai užgauliai pažemino teismą, nevykdė 2011 metų gruodį priimto Kėdainių teismo sprendimo skubiai perduoti mergaitę motinai Laimutei Stankūnaitei, praėjusių metų gegužę trukdė antstolei vykdyti teismo sprendimą, piktnaudžiavo vaiko atstovo teisėmis psichiškai gniuždydama vaiką ir panaudodama fizinį smurtą pasipriešino policijos pareigūnui, o perduodant vaiką jo motinai sukėlė nežymų sveikatos sutrikdymą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.